Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης, και περισσότερους από 15 τραυματίες.

    Φλίγκος

    Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό, όπου ένα κτήριο που βρίσκεται κοντά σε ιρανικό πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

     

    Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Συρίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον καταστροφικό αντίκτυπο των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 5.800 ανθρώπους (σ.σ. και περισσότερους από 40.000 στη γειτονική Τουρκία), ενώ καταφθάνει διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

    Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επανειλημμένως επιθέσεις κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, στη διάρκεια του 11ετούς εμφυλίου πολέμου, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει φιλοϊρανούς μαχητές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ελληνικό νησί που λατρεύουν οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λατρεύουν αυτό...

    Πώς το matcha έγινε ο «πράσινος χρυσός» – Από την Ιαπωνία στο TikTok

    Η Ιαπωνία καταναλώνει matcha από τον 12ο αιώνα, αλλά...

    AXAΪΑ: Προχωρά το πρότζεκτ του πεντάστερου – ΦΩΤΟ

    Όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του...

    Η Πάτρα γίνεται καμβάς – Έρχεται το ArtWalk 10

    Η Πάτρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δέκατη (10η) συνεχή...