Τα έξι σίγουρα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ – Έκτακτο επίδομα και fuel pass 3

    Ημερομηνία:

    Το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε προχτές αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέων παροχών από την κυβέρνηση, και τα οποία πιθανότητα θα τα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτ΄άκης από το βήμα της ΔΕΘ.
    Φαίνεται πως έχουν κλειδώσει μία σειρά από μέτρα όπως η νέα επιταγή ακρίβειας, ο τρίτος κύκλος του fuel pass αλλά και τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, το «κλειδωμένα» μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ είναι:

    Επιταγή ακρίβειας η οποία ενδέχεται να πάρει δύο μορφές, στηρίζοντας τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.
    Fuel pass Η απόφαση για την καταβολή του, αλλά και το ύψος του θα εξαρτηθεί από την τιμή του πετρελαίου το οποίο καταγράφει εδώ και τρεις εβδομάδες πτώση κατά 15% ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης παγκόσμιας συγκράτησης της ανάπτυξης.
    Διεύρυνση αποζημιώσεων για την ενέργεια, όπου αναμένεται να κατευθυνθεί και η μερίδα του λέοντος του δημοσιονομικού χώρου.
    Αναδρομικά δώρων και επικουρικών στους συνταξιούχους, όχι όμως για το σύνολο όσων εμπίπτουν στις κατηγορίες που ικανοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά μόνο για εκείνους που έχουν δικαιωθεί.
    Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.
    Αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του 2023 βάσει του τύπου Πληθωρισμός+Ανάπτυξη/2 που δεν αποκλείεται να δώσει ως αποτέλεσμα ακόμη και άνοδο πέριξ του +6%.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάρισα: «Η μητέρα του, του μιλούσε άσχημα και για τα κιλά του», είπε ο πατέρας του 21χρονου μητροκτόνου

    Οι λεπτομέρειες για τη στυγερή δολοφονία στη Λάρισα με θύμα μια 52χρονη γυναίκα...

    Ο Δήμος Πατρέων για την 77η επέτειο της Νάκμπα

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η ετήσια...

    Νικόλαος Ντε Γκρες – Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Στη Νίσυρο με την Axion Hellas

    Η Axion Hellas, ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βρέθηκαν στη Νίσυρο στο πλαίσιο...

    Ακριβότερα κατά 6,5% τα ακίνητα το 2024 – Οι τιμές ανά περιοχή

    Ανοδική ήταν η πορεία στις τιμές πώλησης των ακινήτων...