«Τα γυρνάει» ο Ακάρ: Τάσσεται υπέρ της επανέναρξης διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες δηλώσεις αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που είχαν προκληθεί στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αυτές αποτυπώθηκαν εξάλλου και στα συμπεράσματα της τελευταίας ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

    Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έκανε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο της συνάντησής του με το νέο Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, κ. Γιούργκεν Σουλτζ, τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, ο Χουλουσί Ακάρ έδειξε να «αλλάζει» τους τόνους του, καθώς μετά την ενόχλησή του για τις ελληνικές NAVTEX, αυτή τη φορά τόνισε, σχετικά με την πολιτική της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα τα εξής:

    «Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σε κάθε περίσταση από την πρώτη μέρα, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών, καθώς υπό αυτό το πρίσμα αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας».

     

    Έπειτα πρόσθεσε πως: «Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω συνομιλιών για να βρούμε πολιτικές λύσεις και αυτό το εκφράζουμε σε κάθε περίσταση. Πολλά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και αναμένουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν».

    Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών υπό το πρίσμα της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ακόμα εξήγησε ότι αναμένουν και τις συστηματικές επαφές και συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του NATO και του Προέδρου Ερντογάν για τα ζητήματα αυτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η εξομολόγηση για τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο – «Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ποτέ ότι θα είμαστε μαζί»

    Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έδωσε μία νέα αποκαλυπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε στον...

    Συγκλονίζει η Mάρα Δαρμουσλή: «Γινόμουν το πειραματόζωο για όλων των ειδών τις δίαιτες»

    Συνέντευξη στην εφημερίδα On Time παραχώρησε η Μάρα Δαρμουσλή. Η ηθοποιός...