Τα λάθη που κάνουμε και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Πολλά είναι τα λάθη τα οποία κάνουμε άθελά μας και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών που καταναλώνουμε. Σχετικά με αυτά μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

    GYMALL

    Θα λέγαμε ότι οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών καταστρέφονται με τρεις τρόπους: με τον τρόπο που τα καταναλώνουμε, με τον τρόπο που τα μαγειρεύουμε αλλά και με τον τρόπο που τα συνδυάζουμε.

    Καλό είναι όταν βράζουμε τα τρόφιμα να το κάνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό, ενώ μετά το βράσιμο είναι ωφέλιμο να πίνουμε το ζωμό, καθώς μέσα σε αυτόν διατηρούνται οι βιταμίνες του κρέατος που έχουμε βράσει. Στον αντίποδα, ο βρασμός στο ψάρι διατηρεί τα Ω3. Καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός.

    Σε ό,τι αφορά τα λαχανικά είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε σε μεγάλα κομμάτια και αμέσως μόλις τα κόψουμε, ενώ καλό είναι να τα κόβουμε με το χέρι και όχι με μαχαίρι.

    Σχετικά με τα φρούτα, καλύτερο είναι να τα καταναλώνουμε με τη φλούδα τους, ενώ σημειώνεται πως ο χυμός υστερεί  σε βιταμίνες συγκριτικά με το φρούτο.

    Η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείται στο μούλιασμα των οσπρίων καταστρέφει τη βιταμίνη Β1 που περιέχουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και η Λαμπαδηδρομία

    Ανακοινώθηκε και επίσημα, το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην...

    Κολωνός – 12χρονη: Η ετυμηγορία για την μάνα, τον “53χρονο” και άλλους 23 κατηγορούμενους

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση...

    ΠΑΤΡΑ: Είχε πιει… “έσπασε” δύο καταστήματα και 5 αυτοκίνητα!

    «Νόμιζα ότι με καταδίωκαν, δεν καταλάβαινα τι έκανα, είχα...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε πτώμα -Σπεύδει η Αστυνομία

    Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο...