ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ: Χτυπά κουδούνι την Δευτέρα με 3 νέες καινοτομίες με υπογραφή… Κεραμέως!

    Ημερομηνία:

    Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα σχολεία έχει αρχίσει, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Από το νέο σχολικό έτος τρεις νέοι θεσμοί εισάγονται σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια: οι Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι/Μέντορες, οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές και οι Όμιλοι.

    Οι μέντορες και οι συντονιστές είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται εκτός διδακτικού αλλά εντός εργασιακού ωραρίου. Όσο για τους Ομίλους, θα λειτουργούν μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος ή και κατά τη διάρκεια του Ολοήμερου Σχολείου, χωρίς όμως «να έχουν “φροντιστηριακό” χαρακτήρα, δηλαδή επέκταση, ενίσχυση ή προετοιμασία των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης..

    Ο Παιδαγωγικός Σύμβουλος/Μέντορας ορίζεται με απόφαση του διευθυντή. Ένας μέντορας αντιστοιχεί για κάθε 1 με 8 εκπαιδευτικούς.

    ICECAP

    Ο ρόλος του προορίζεται «να εμπνεύσει, να υποστηρίξει νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές έως 5έτη υπηρεσία και να συμβάλλει στην ενσωμάτωση στο σχολικό περιβάλλον».

    Οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές είναι όργανα συντονισμού του εκπαιδευτικού έργου. Συντονίζουν τα της διδακτέας ύλης, υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους ανά ομάδες τάξεων ή ειδικοτήτων, παρακολουθούν και εποπτεύουν τον συντονισμό της διδακτέας ύλης, σχεδιάζουν και οργανώνουν διδασκαλίες.

    Οι Όμιλοι συγκροτούνται μετά από απόφαση του διευθυντή του σχολείου και εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων ή από πρόταση εκπαιδευτικών! Κάθε Όμιλος έχει 6-12 μαθητές, ενώ μπορούν να αποτελούνται και από μαθητές διαφόρων σχολείων.

    Έχουν ως αντικείμενα σχετιζόμενα με αθλητισμό, τέχνες, χορό, εικαστικά, μουσική, ρομποτική, επιχειρηματικότητα, διδακτικά αντικείμενα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Εκλεψαν την καμπάνα από τον Αλισσό

    Θρασύτατοι και αθεόφοβοι υπήρξαν άγνωστοι που διέπραξαν κλοπή στο...

    ΠΑΤΡΑ: Αποσωληνώθηκε ο 3χρονος Άγγελος από την Κεφαλονιά

    Αποσωληνώθηκε χθες (25.04.2025) ο 3χρονος Άγγελος από την Κεφαλονιά,...

    ΠΑΤΡΑ: Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής στην κινητοποίηση στο νέο λιμάνι

    Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας: Στη συγκέντρωση που κάλεσε...

    Πέθανε η Σούζυ Καζαντζίδου – Η μαχήτρια ρεπόρτερ του Alpha που δεν λύγισε ποτέ

    Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετά η δημοσιογραφική οικογένεια,...