Τα παιδιά των ΚΔΑΠΑμεΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» και «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» του ΚΟΔΗΠ μάζεψαν τις ελιές τους

    Ημερομηνία:

    Το μάζεμα του ελαιοκάρπου από τον Δήμο Πατρέων σε κοινόχρηστους χώρους και σχολεία, φθάνει στην ολοκλήρωσή του, ενώ ήδη έχουν παραχθεί 600 κιλά έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

    Στην διαδικασία αυτή,  την περασμένη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, συναντήθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά των ΚΔΑΠΑμεΑ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ και ΚΟΜΑΙΘΩ, του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, για να μαζέψουν τις ελιές που βρίσκονται στον αύλειο χώρο των ΚΔΑΠ, επί της Θουκιδίδου 106.

    Μαζί με το συνεργείο συλλογής ελαιόκαρπου που μαζεύει τις ελιές που βρίσκονται στα οικόπεδα του Δήμου Πατρέων, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την διαδικασία της συγκομιδής του καρπού και να ενημερωθούν για την διαδικασία, από την συλλογή μέχρι την εξαγωγή του λαδιού.

    Ο  Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά και το προσωπικό για την συλλογή του ελαιόκαρπου και την διάθεσή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια του Δήμου,  στους Παιδικούς Σταθμούς και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, όπως σε οικογένειες του Δήμου μας, που έχουν οικονομική δυσχέρεια.

    Επίσης ο Δημήτρης Πελεκούδας, Υπεύθυνος Συντονιστής για την συλλογή ελαιόκαρπου συμμετείχε ενεργά στην δράση σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κατερίνα Νικολακοπούλου.

    Η ημέρα έκλεισε με τη δοκιμή του φρέσκου λαδιού, μια καλή ευκαιρία να τονιστεί η υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου της χώρας μας και η σημασία του στην μεσογειακή διατροφή.

    Η Δράση συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα βιωματικών δράσεων των ΚΔΑΠΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού πάντα με γνώμονα την ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις διαδικασίες, των ατόμων με αναπηρία.

    Τα παιδιά των ΚΔΑΠΑμεΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» και «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» του ΚΟΔΗΠ μάζεψαν τις ελιές τους

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι πρώην σύντροφοί μας;

    «Μια φορά κι έναν καιρό/ Λίγα λάθη πριν/ Ήμουν...

    Aλλάζει χέρια ένα από τα πιο φημισμένα καφέ – εστιατόρια της Πάτρας! Ποιος το παίρνει! Ανοίγουν νέο κατάστημα οι παλιοί ιδιοκτήτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/a%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

    Το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε…

    Υπάρχει ένα σημείο στην κουζίνα σας, το πιο βρώμικο...

    Η ιστορία του «εφιάλτη» όλων των οδηγών

    Στις 16 Ιουλίου του 1935 στην πόλη Οκλαχόμα στις...