Η διατήρηση ορισμένων τροφίμων στο ψυγείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα τροφική δηλητηρίαση, προειδοποίησε ειδικός.
Σύμφωνα με την Jhanvi Sanghvi, κλινικό διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία, υπάρχουν τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο.
Στην κορυφή της λίστας είναι τα κρεμμύδια. Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η Sanghvi στους 11.000 ακολούθους της στο Instagram.
Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στο κρεμμύδι παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη σπόρων μυκήτων που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια, εάν καταναλωθεί.
Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα -ένας τύπος μύκητα- στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο τα κρεμμύδια θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η Sanghvi.
«Η ψύξη προκαλεί τη μετατροπή των αμύλων σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα μια πιο γλυκιά γεύση και μια αμμώδη υφή. Αλλά το μαγείρεμα αυτών των αλλοιωμένων πατατών σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παραγάγει ακρυλαμίδιο, μια δυνητικά επιβλαβή ένωση», προειδοποίησε η ειδικός.
Οι μπανάνες και το τζίντζερ
Σύμφωνα με την ειδικό, και οι μπανάνες πρέπει να μένουν στη φρουτιέρα και εκτός ψυγείου, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να τις κάνουν να «μαυρίζουν και να μαλακώνουν», επειδή διαταράσσεται η διαδικασία ωρίμανσής τους.
Τέλος, και το τζίντζερ πρέπει να συντηρείται εκτός ψυγείου, καθώς η ψύξη το στεγνώνει και χάνει τη φρεσκάδα και τη γεύση του.