Ταγίπ Ερντογάν: Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν

    Ημερομηνία:

    Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά της Γαλλίας με βαρύτατες εκφράσεις.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία αλλά και άλλες χώρες, χθες Παρασκευή, ότι εργαλειοποιούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.

    “Είναι ξεκάθαρο σήμερα πως ορισμένες δυνάμεις θεωρούν πως η μετανάστευση έχει γίνει ένα εργαλείο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης. Πρέπει λοιπόν να προστατευθούμε. Αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε ποτέ, εγκαταλείποντας τις αξίες μας.

    Εμανουέλ Μακρόν Ταγίπ Ερντογάν

    Η Ευρώπη έχτισε ένα άσυλο. Είμαστε μια ήπειρος που έζησε με άσυλο. Οι περισσότερες χώρες μας. Και το κάνουμε προστατεύοντας τους αγωνιστές της ελευθερίας. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτές τις αξίες” είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

    Σήμερα, ήρθε η σειρά του Ταγίπ Ερντογάν που κλιμάκωσε άλλη μια φορά την ένταση ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία. “Εσείς δεν είστε που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, ένα εκατ. ανθρώπους στη Νιγηρία και 900.000 στη Ρουάντα; Ποιος τα κάνει αυτά; Η Δύση, η Δύση! Η Γαλλία! Δεν μπορούν να μας δίνουν αυτοί μαθήματα ανθρωπιάς. Η Γαλλία πρέπει πρώτα να μάθει τι εστί ανθρωπιά. Κι από πού θα το μάθει; Από την Τουρκία πρέπει να το μάθει” εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Γαλλίας ο Ερντογάν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έτσι θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 800 χρόνια

    Η τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά την καθημερινότητά μας, αλλά πόσο μπορεί...

    Γιατί οι μαζοχιστές αναζητούν αποκρουστικές εμπειρίες;

    Πως γίνεται ένα άτομο να αντλεί απόλαυση ενώ κάποιος...

    Οι 8 τοξικές συνήθειες των γονέων που μεγαλώνουν δυστυχισμένα παιδιά

    Κανένας γονέας δεν έχει πρόθεση να μεγαλώσει παιδιά που θα είναι δυστυχισμένα και δεν...

    Πάτρα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

    Το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα σήμερα το...