Tamago Sando, το ιαπωνικό σάντουιτς με αυγό και μαγιονέζα

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Για 4  άτομα

    Για τη μαγιονέζα Kewpie

      • 2 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
      • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
      • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
      • 1 ¼ κ.γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
      • 4 σταγόνες λεμόνι, προαιρετικά
      • αλάτι

    Για το σάντουιτς

    • 8 φέτες λευκό ψωμί sando ή milk bread
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, προαιρετικά
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι
    • Μπορούμε να βάλουμε σε κάθε σάντουιτς ένα ολόκληρο αυγό ελαφρώς μελάτο στο κέντρο.
    • Τη μαγιονέζα Kewpie τη βρίσκουμε και στα ράφια του σούπερ μάρκετ

    Όταν η Ιαπωνία άρχισε να υιοθετεί το φαγητό της Δύσης προσαρμόζοντάς το στην κουλτούρα της, γύρω στο 1950-1960, δημιουργήθηκε το Tamago Sando ως ένα οικονομικό, γρήγορο και θρεπτικό σνακ. Σήμερα υπάρχει αυστηρή τεχνική για το δημοφιλές αυτό σάντουιτς.

    Βήμα 1

    Μαγιονέζα Kewpie: Χτυπάμε τους κρόκους με αλάτι και ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το ξίδι ρυζιού και το λεμόνι αν χρησιμοποιήσουμε.

    Βήμα 2

    Σε αργή ροή ρίχνουμε τα λάδια χτυπώντας διαρκώς μέχρι να πάρουμε μια πηχτή και αφράτη μαγιονέζα.

    Βήμα 3

    Αυγά & γέμιση: Στο μεταξύ, βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 8΄, μέχρι να γίνουν σφιχτά. Τα αφήνουμε 5΄ σε παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε.

    Βήμα 4

    Λιώνουμε τα αυγά με πιρούνι και προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε για 10΄ στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.

    Βήμα 5

    Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί με κοφτερό μαχαίρι. Απλώνουμε γενναιόδωρα μαγιονέζα στις φέτες ψωμιού και κατόπιν τη γέμιση.

    Βήμα 6

    Κλείνουμε με άλλη μία φέτα, πιέζουμε ελαφρά και κόβουμε κάθετα στη μέση ή διαγώνια.

    Βήμα 7

    Το Tamago Sando σερβίρεται ελαφρώς δροσερό, πασπαλισμένο με σχοινόπρασο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤτΕ: Κίνδυνος το Δημογραφικό – Απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις

    «Ανάσα» τα φορολογικά μέτρα για τα νοικοκυριά, αλλά και...

    Πάτρα – 1935 – Ποια Πλατεία είναι;

    Πάτρα περίπου 1935, ποια πλατεία είναι; Ta Ψηλαλώνια. Στο...

    Λύματα από την Ξερόλακα στον Μείλιχο ποτάμο! σπιράλ: αυτοψία, ανησυχία και έκκληση προς τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί

    Ήταν αναμενόμενο οι πρώτες βροχές τις περιόδου να προκαλέσουν...

    Διαμαντοπούλου: «Αν ο Τσίπρας θέλει να γίνει Σημίτης, είναι μία εξαιρετικά επιπόλαια προσέγγιση»

    Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στην...