Υλικά
Για 4 άτομα
Για τη μαγιονέζα Kewpie
-
- 2 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
- 1 ¼ κ.γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 σταγόνες λεμόνι, προαιρετικά
- αλάτι
Για το σάντουιτς
- 8 φέτες λευκό ψωμί sando ή milk bread
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, προαιρετικά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- Μπορούμε να βάλουμε σε κάθε σάντουιτς ένα ολόκληρο αυγό ελαφρώς μελάτο στο κέντρο.
- Τη μαγιονέζα Kewpie τη βρίσκουμε και στα ράφια του σούπερ μάρκετ
Όταν η Ιαπωνία άρχισε να υιοθετεί το φαγητό της Δύσης προσαρμόζοντάς το στην κουλτούρα της, γύρω στο 1950-1960, δημιουργήθηκε το Tamago Sando ως ένα οικονομικό, γρήγορο και θρεπτικό σνακ. Σήμερα υπάρχει αυστηρή τεχνική για το δημοφιλές αυτό σάντουιτς.
Βήμα 1
Μαγιονέζα Kewpie: Χτυπάμε τους κρόκους με αλάτι και ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το ξίδι ρυζιού και το λεμόνι αν χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Σε αργή ροή ρίχνουμε τα λάδια χτυπώντας διαρκώς μέχρι να πάρουμε μια πηχτή και αφράτη μαγιονέζα.
Βήμα 3
Αυγά & γέμιση: Στο μεταξύ, βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 8΄, μέχρι να γίνουν σφιχτά. Τα αφήνουμε 5΄ σε παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
Βήμα 4
Λιώνουμε τα αυγά με πιρούνι και προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε για 10΄ στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Βήμα 5
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί με κοφτερό μαχαίρι. Απλώνουμε γενναιόδωρα μαγιονέζα στις φέτες ψωμιού και κατόπιν τη γέμιση.
Βήμα 6
Κλείνουμε με άλλη μία φέτα, πιέζουμε ελαφρά και κόβουμε κάθετα στη μέση ή διαγώνια.
Βήμα 7
Το Tamago Sando σερβίρεται ελαφρώς δροσερό, πασπαλισμένο με σχοινόπρασο.