Taste Atlas: Αντικριστό, μπουγάτσα, γουρουνοπούλα και… μαμούλια έστειλαν 5 ελληνικές περιοχές στο top-10 των γαστρονομικών προορισμών

    Ημερομηνία:

    Σάρωσε η Ελλάδα στη λίστα του Taste Atlas με τις 100 καλύτερες περιοχές για φαγητό στον κόσμο. Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων περιοχών για φαγητό είναι πέντε ελληνικές.

    Στην πρώτη και την δεύτερη θέση της λίστας, εντοπίζουμε δύο ιταλικές περιφέρειες, την Καμπανία και την Εμίλια-Ρομάνια με 4.47 και 4.45 στα πέντε αστεράκια. Οι δύο περιοχές φημίζονται για τις πίτσες, τις μακαρονάδες μπολονέζ, τα λαζάνια, τα τορτελίνια και την σάλτσα μαρινάρα.

    Στην τρίτη θέση με 4.42 ακολουθεί η Κρήτη. Όσο για τα πιάτα που είναι στη λίστα με τα δημοφιλέστερα του Taste Atlas στην Κρήτη, πρώτος είναι ο ντάκος ενώ ακολουθεί η πορτοκαλόπιτα, η στάκα με αυγά, τα καλτσούνια και το αντικριστό. Ακολουθεί ακόμα μία ιταλική περιφέρεια, η Σικελία, που φημίζεται για τα καννόλι, τις μελιτζάνες με παρμεζάνα, την μακαρονάδα αλά Νόρμα και την γρανίτα.

    Στη συνέχεια της λίστας συναντάμε ακόμα μία ελληνική περιοχή, την Μακεδονία. Σύμφωνα με το Taste Atlas, τα δημοφιλέστερα φαγητά της Μακεδονίας που είναι στην πέμπτη θέση είναι τα εξής: μπουγάτσα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, τρίγωνα Pανοράματος, μανιταρόπιτα και ακανές Σερρών.

    Στην έκτη θέση φιγουράρουν οι Κυκλάδες με δημοφιλέστερα πιάτα τα εξής: ντοματοκεφτέδες, λαδένια Κιμώλου, κουφέτο Μήλου, τυρένια Κιμώλου και μελόπιτα Σίφνου. Ακολουθεί στην έβδομη η Τοσκάνη της Ιταλίας για να έρθει στην όγδοη ακόμα μία ελληνική, η Πελοπόννησος. Δημοφιλέστερη είναι η γουρουνοπούλα Καλαμάτας και ακολουθεί το κουνουπίδι καπαμά, η τσουχτή Μάνης και οι πέτουλες Μεσσηνίας.

    Στην ένατη θέση είναι η Αλεντέζου στην Πορτογαλία για να κλείσει τη δεκάδα το βόρειο Αιγαίο με δημοφιλέστερα πιάτα τα μαμούλια Χίου, τους σαμσάδες Λήμνου, το σουφικό Ικαρίας, τα μασουράκια Χίου και τα βενιζελικά Λήμνου.

    Οι ελληνικές… συμμετοχές στις 100 καλύτερες περιοχές για φαγητό

    Στη λίστα με τις 100 περιοχές, συναντάμε επιπλέον τρεις εκτός της πρώτης δεκάδες. Συγκεκριμένα, στην 15 θέση είναι η Θεσσαλία με δημοφιλέστερα τα εξής: κασέρι, μανούρι, κουνέλι στιφάδο, αστακομακαρονάδα, γαλοτύρι.

    Τα Ιόνια Νησιά φιγουράρουν στην 37η θέση με δημοφιλέστερα: παστιτσάδα Κέρκυρας, μαντολάτο, σοφρίτο, μπουρδέτο Κέρκυρας, ζακυνθινή «φρυγανιά». Στην 68η θέση είναι οι Σποράδες με δημοφιλέστερα φαγητά: στιφάδο Σκιάθου, αστακομακαρονάδα Σκύρου, σκοπελίτικη τυρόπιτα, τόνος Αλοννήσου, φουσκάκια Αλοννήσου.

    Τελευταία ελληνική συμμετοχή είναι στην 93η θέση της λίστας, που σύμφωνα με το Taste Atlas φημίζεται για το ελαιόλαδο, τα κρασιά και το σύγκλινο.

     

     

    Taste Atlas: Αντικριστό, μπουγάτσα, γουρουνοπούλα και... μαμούλια έστειλαν 5 ελληνικές περιοχές στο top-10 των γαστρονομικών προορισμών

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Κλειστή η Ολυμπία οδός! Συνεχίζεται το μπλόκο στην Περιμετρική! Αυξημένη κίνηση στην πόλη

    Από το πρωί της Δευτέρας μύριζε «μπαρούτι» στον κόμβο...

    Ζελέ σοκολάτας – πλούσιο σε κολλαγόνο και με μόλις 69 θερμίδες/μερίδα

    Υλικά 3 κ.σ. βιολογική ζελατίνη 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200...

    Κρυολόγημα; Με αυτά τα 10 ροφήματα θα νιώσετε αμέσως καλύτερα

    Με τις ιώσεις να κυκλοφορούν παντού και τη θερμοκρασία...

    Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναιτωλικού και η επόμενη αγωνιστική

    Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη στις Σέρρες με 1-0 επί του Πανσερραϊκού στο...