TasteAtlas: Ένα ελληνικό παγωτό στα 100 καλύτερα του κόσμου -Ποιο ιστορικό ζαχαροπλαστείο το φτιάχνει

    Ημερομηνία:

    Παγωτό, gelato, ice cream, dondurma. Μπορεί αυτές οι λιχουδιές να έχουν διαφορετικά ονόματα, όμως έχουν ένα κοινό: τη νόστιμη δροσιστική τους γεύση.

    Αυτά και άλλα κρεμώδη παρασκευάσματα που δημιουργούνται από παθιασμένους τεχνίτες, μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε γωνιά του κόσμου.

    Το gelato, το παγωτό και το dondurma προσφέρουν μοναδικές εκδοχές των παγωμένων επιδόρπιων: το gelato διαθέτει πυκνή, κρεμώδη υφή και έντονες γεύσεις λόγω της αργής διαδικασίας ανάδευσης και της χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το παγωτό είναι γνωστό για την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και την αέρινη, κρεμώδη υφή του, ενώ το dondurma, μια τουρκική απόλαυση, διακρίνεται για την ελαστική, μαστιχωτή του σύσταση που οφείλεται στην προσθήκη μαστίχας και σαλεπιού.

    Taste Atlas: Ελληνική λιχουδιά δεύτερη στον κόσμο στη λίστα των πιάτων με αγγούρι
    Κάθε ποικιλία, ενώ μοιράζεται μια κοινή αγάπη για το κρύο, παρουσιάζει μοναδικά χαρακτηριστικά, διαμορφωμένα από τα τοπικά συστατικά, τις τεχνικές και τις πολιτιστικές επιρροές.

    Ο γαστρονομικός οδηγός TasteAtlas παρουσίασε πρόσφατα έναν κατάλογο με τα 100 καλύτερα παγωτά του κόσμου και τις πιο εμβληματικές μαγαζιά που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή των παγωμένων γλυκών. Η λίστα, περιλαμβάνει καταστήματα που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους μερικές φορές ακόμη και πάνω από έναν αιώνα, σερβίροντας πατροπαράδοτες γεύσεις όπως σοκολάτα και φιστίκι, ή ευρηματικούς συνδυασμούς όπως ρικότα και αχλάδι, σουσάμι και ρύζι.

    Ανάμεσά τους, φιγουράρει κι ένα ελληνικό. Ο λόγος για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης στην Κέρκυρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1924 και φημίζεται για το λαχταριστό του παγωτό με γεύση μαύρη σοκολάτα.

     

    Όπως αναφέρει και ο TasteAtlas, «Ο Παπαγιώργης είναι ένας αιωνόβιος θεσμός της πόλης της Κέρκυρας, ιδιαίτερα δημοφιλής για τα νόστιμα παγωτά, γλυκά και άλλα επιδόρπια. Με την γκάμα των πάνω από 60 γεύσεων, αυτή που ξεχωρίζει είναι σίγουρα η μαύρη σοκολάτα, φτιαγμένη με πλούσια, τοπικά προμηθευόμενα υλικά, προσφέροντας μια βαθιά ικανοποιητική εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας».

    Μάλιστα, το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στη λίστα με τα 100 καλύτερα παγωτά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

    TasteAtlas: Ένα ελληνικό παγωτό στα 100 καλύτερα του κόσμου -Ποιο ιστορικό ζαχαροπλαστείο το φτιάχνει

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί «σέρνεται» το ίντερνετ στη Δυτική Ελλάδα: Στις τελευταίες θέσεις με 58,46 Mbps

    Αττική, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησος αναδεικνύονται πρωταθλητές στο διαδίκτυο, με...

    Πάτρα: Εκδιώχνονται 18.000 «αιώνιοι» φοιτητές. Η νέα χρονιά… η τελευταία για τους «ξεχασμένους»

    Η χρονιά της έναρξης διαγραφής των αιώνιων φοιτητών φτάνει....

    Ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα θαλάσσιου σκι της Ευρώπης βρίσκεται στη Λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο

    Κατηφορίζοντας προς τις εκβολές του, ο ποταμός Αχελώος κάνει...

    Χαλκιδική: «Είμαστε συγκλονισμένοι» – Δεν μπορούν να πιστέψουν το θάνατο του 8χρονου – Πώς έγινε η τραγωδία

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία Ιερισσού στην Χαλκιδική...