The Row: Αποτίμηση 1 δισ. και business με την Chanel για τις αδερφές Olsen του Full House

    Ημερομηνία:

    Στον οίκο μόδας The Row, τον οποίο ίδρυσαν οι δίδυμες Mary-Kate και Ashley Olsen, επένδυσαν η οικογένεια πίσω από την Chanel και η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της L’Oreal. Το deal αποτιμά την The Row περίπου στο 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ειδικότερα, οι αδερφοί Wertheimer της Chanel, λειτουργώντας μέσω του family office τους Mousse Partners, καθώς και το οικογενειακό επενδυτικό όχημα της Francoise Bettencourt Meyers, Tethys Invest, αγόρασαν μειοψηφικό ποσοστό στο brand.

    Η The Row ιδρύθηκε το 2006 από τις δίδυμες αδερφές Olsen, οι οποίες έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από τη συμμετοχή τους στην τηλεοπτική σειρά Full House.

    Το brand τους καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σαν ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της τάσης του «quiet luxury» (ήσυχη πολυτέλεια), με τις κολεξιόν του να παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.

    ICECAP

     

    Είδη της The Row, όπως η τσάντα Margaux, που κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια, είναι περιζήτητα ανάμεσα στις fashionistas του πλανήτη.

    Πρόκειται για μία ακόμα επένδυση της Mousse, της εταιρείας με επικεφαλής τον ετεροθαλή αδερφό των Alain και Gerard Wertheimer, Charles Heilbronn, η οποία εξαγόρασε, μαζί με άλλες πλούσιες δυναστείες της Γαλλίας την Rothschild & Co., βγάζοντάς την από το χρηματιστήριο. Το family office πίσω από την Chanel έχει επενδύσει επίσης σε μια ευρεία γκάμα από startups, όπως η Brightside Health, η εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Brandtech Group, η βιοτεχνολογική Evolved by Nature και η Thirty Madison.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Alain και ο Gerard Wertheimer διαθέτουν περιουσία 43 δισ. δολαρίων ο καθένας.

    Η Tethys, της οικογένειας Bettencourt Meyers, έχει επενδύσει στο γαλλικό brand μόδας  Sezane και στην Ceva Sante, η οποία φτιάχνει φαρμακευτικά προϊόντα  και εμβόλια για ζώα.

    Η Bettencourt Meyers, η οποία διαθέτει περιουσία 84 δισ.  δολαρίων, κυρίως από το ποσοστό της στην L’Oreal, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στην Ευρώπη.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέχρι το 2050 η παραγωγή τροφής θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70%

    Μέχρι το 2050, ο αγροδιατροφικός τομέας θα πρέπει να τρέφει 40%...

    Στα 100 εκατ. ευρώ η ρήτρα της Μπενφίκα στον Παυλίδη – Οι μνηστήρες για τον Έλληνα επιθετικό

    Η μισή Ευρώπη θέλει τον Βαγγέλη Παυλίδη αλλά σύμφωνα με την...

    Η Κλαυδία ταξίδεψε στο Ντουμπάι μαζί με τον σύντροφό της

    Μπορεί ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για την εμφάνιση της Κλαυδίας στον Β’ ημιτελικό...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Παλεύω για το παιδί μου» – Ο πατέρας της 4χρονης Παρασκευής συγκλονίζει

    «Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα που χαλάω, αλλά ο...