Θεραπεία της Eli Lilly επιβραδύνει τη νόσο Αλτσχάιμερ

    Ημερομηνία:

    Η θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, η δονανεμάμπη (donanemab), η οποία παρασκευάζεται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly, επιβράδυνε σημαντικά την εξέλιξη της ασθένειας, σύμφωνα με στοιχεία κλινικών δοκιμών που δημοσίευσε η εταιρεία.

    BOOKTICKETS

    Όπως μεταδίδει το CNBC, οι ασθενείς που έλαβαν τη μηνιαία έγχυση αντισωμάτων κατά τη διάρκεια μιας μελέτης 18 μηνών εμφάνισαν 35% πιο αργή μείωση στη μνήμη, τη σκέψη και την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν τη θεραπεία, έδειξαν τα δεδομένα της Eli Lilly.

    Οι ασθενείς που έλαβαν donanemab είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της νόσου κατά τη διάρκεια της μελέτης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

    Ωστόσο, τα οφέλη της θεραπείας θα πρέπει να σταθμιστούν έναντι του κινδύνου για εγκεφαλικό οίδημα και αιμορραγίας που μπορεί να είναι σοβαρά και ακόμη και θανατηφόρα σε σπάνιες περιπτώσεις. Τρεις συμμετέχοντες στη δοκιμή πέθαναν από αυτές τις παρενέργειες.

    Η Lilly σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση του donanemab από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το συντομότερο αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Η δοκιμή μελέτησε άτομα στα αρχικά στάδια του Αλτσχάιμερ.

    H μετοχή της κάνει άλμα 8,9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

    ΠΗΓΗ: Euro2day

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το αγγελτήριο για την κηδεία του Δημήτρη Χωρίτου

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΙΚ. ΧΩΡΙΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΤΩΝ 61 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-12-2025...

    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Γιώργος Μπέσκος και Αποστόλης Χριστόπουλος στον επόμενο γύρο

    Στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί η...

    Σεξουαλική κακοποίηση στο κέντρο του Μιλάνου κατήγγειλε νεαρή γυναίκα – Συνελήφθη 22χρονος

    Μια 24χρονη γυναίκα έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης τις πρώτες...

    ΘΡΗΝΟΣ: “Εφυγε” η Σταυρούλα Δημητρακοπούλου

    Απέραντη θλίψη σκορπά στο Μεσολόγγι η είδηση του θανάτου...