Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φωτιά σε ιδιωτική κλινική – «Ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ασθενή»

    Ημερομηνία:

    Στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Παπανικολάου μεταφέρονται οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι με αναπνευστικά προβλήματα, έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου, σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον ημιώροφο της κλινικής επί της οδού Μητροπόλεως. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το thesstoday.gr, φέρεται να ξεκίνησε από τον χώρο αποστείρωσης.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική, και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για αναπνευστικά προβλήματα ασθενών και εργαζόμενων λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε νοσοκομείο της πόλης αναμένεται να μεταφερθεί και η διευθύντρια της κλινικής.

    Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, παραλαμβάνοντας μία εγκυμονούσα που ήταν σε διαδικασία τοκετού και έπρεπε να γίνει άμεσα η μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο, με τον σύζυγό της να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

    Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φωτιά σε ιδιωτική κλινική – «Ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ασθενή»

    Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φωτιά σε ιδιωτική κλινική – «Ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ασθενή»

    «Όταν ξέσπασε η φωτιά ήταν σε εξέλιξη το χειρουργείο ασθενή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

    Συγκλονιστικά είναι το λόγια του ιατρού Παύλου Παυλίδη που αναγκάστηκε να αφήσει στη μέση το χειρουργείο λόγω της φωτιάς.

    «Όταν ξέσπασε η φωτιά ήμουν στο χειρουργείο. Εγκαταλείψαμε το χώρο για να μην κινδυνεύσουμε. Ο ασθενής έμεινε μέσα με αναισθησία και διασωληνωμένος» περιέγραψε ο κ. Παυλίδης.

    Από την πλευρά της η συντονίστρια των διακομιδών στο ΕΚΑΒ, Τζίνα Λεπτοκαρύδου, τόνισε πως έχουν ενημερωθεί όλα τα νοσοκομεία της πόλης, κι όχι μόνο αυτά που εφημερεύουν, ώστε σε αν χρειαστεί να νοσηλευτούν ασθενείς εκεί. «Προς το παρόν έχουμε στείλει ένα περιστατικό».

    Άλλος μάρτυρας, σύμφωνα με το thesstoday.gr σημείωσε πως η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από το χώρο της αποστείρωσης. «Εγώ ήμουν μέσα και ξαφνικά άκουσα κόσμο να τρέχει. Μύρισα καπνούς, άκουσα τσιρίδες. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και δεν κινδύνεψε κάποιος».

    Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φωτιά σε ιδιωτική κλινική – «Ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ασθενή»

    Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, με 12 άτομα πλήρωμα και πέντε υδροφόρα οχήματα, καταβάλλοντας προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

    Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή απομακρύνθηκαν ασθενείς, με το προσωπικό να συμβάλει στην εκκένωση του χώρου, όπως και συνέδραμε και γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό όσων βγήκαν στα μπαλκόνια του κτιρίου.

    Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φωτιά σε ιδιωτική κλινική – «Ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ασθενή»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα πολιτική του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τις εκθέσεις

    Στρατηγική εξωστρέφειας και στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων   Το Επιμελητήριο Αχαΐας...

    Θρήνος: Νεκρό 3 μηνών βρέφος – Πέθανε στον ύπνο του

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αμυνταίου τις τελευταίες...

    Παραλίες: Σε τιμές Μονακό οι πλαζ της Αττικής – Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα θα δώσετε για μια ξαπλώστρα

    Στις τιμές Μονακό  φαίνεται πως διαμορφώνονται οι τιμές για...

    Συγκλονίζει η Άννα Ζηρδέλη: «Σήκωσε χέρι πάνω μου, κόντεψε να με σκοτώσει»

    Καλεσμένη σε vidacast με την Δάφνη Καραβοκύρη ήταν η Άννα...