Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς η ανακρίτρια που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση οριστικοποίησε έναν κύκλο 30 ατόμων, που αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα στις ανακριτικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τα πρόσωπα αυτά πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι πολύ σύντομα θα κληθούν να φωτίσουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στη συγκέντρωση των στοιχείων της υπόθεσης δεν ζητήθηκε ακόμα από τους 30 μάρτυρες να δώσουν κατάθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακρίτρια δεν έχει λάβει ακόμα τα πλήρη στοιχεία που αφορούν την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις του Μπάμπη Κούτσικου.
Ακόμα, εκκρεμούν τα αποτελέσματα από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών πολλών προσώπων, τα στίγματα των κινητών τους κατά το επίμαχο διάστημα της 4ης και 5ης Ιανουαρίου, όταν και έγινε η δολοφονία, αλλά και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Μόνο το αρχικό στάδιο της δικογραφίας έχουμε λάβει στα χέρια μας. Δεν έχουμε στοιχεία υλικού που αφορά κλήσεις, εφαρμογές, στίγματα κινητών. Ο κατηγορούμενος και οι μάρτυρες έχουν πέσει σε σωρεία αντιφάσεων. Υπάρχουν συναλλαγές, λογαριασμοί και ηλεκτρονικά ίχνη που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Υπάρχει οικονομικό κίνητρο στη δολοφονία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό» τόνισε, στην «R» ο συνήγορος της οικογένειας, Κώστας Δημόπουλος.
Για τον λόγο αυτό δεν έχει κληθεί ακόμα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, καθώς η ανεύρεση της σορού του θύματος έγινε όταν εκείνος μεταφερόταν στις φυλακές, 18 ημέρες μετά τη δολοφονία του, στις 22 Ιανουαρίου.
«Η κλήτευση του πελάτη μου βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της ανακρίτριας, αλλά θεωρώ ότι, όταν συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία, θα τον καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση, για να απολογηθεί όσον αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει», ανέφερε στην «R» ο συνήγορος του κρεοπώλη, Ιάκωβος Μπαλτάς. Δικαστικές πηγές τόνιζαν ότι «η υπόθεση όχι μόνο δεν έχει κλείσει, όχι μόνο δεν έχει βαλτώσει, αλλά αντίθετα το έργο της ανακρίτριας προχωρά με επιμέλεια και ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων και πληροφοριών, ώστε να μην υπάρξει σκοτεινό σημείο στην υπόθεση».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εντολή που είχε δοθεί να συνεχιστεί η έρευνα από ειδική μονάδα, με έξοδα του Δημοσίου, σε κανάλι της περιοχής «Λυόμενα», όπου ο κρεοπώλης έκανε μετά το έγκλημα μια στάση 11 λεπτών ανοίγοντας και το κινητό του. Δυστυχώς η έρευνα με τα ειδικά μηχανήματα που «σκάναραν» τον βυθό δεν είχε αποτέλεσμα και πριν από λίγες ημέρες διακόπηκε, χωρίς τελικά να βρεθεί η καραμπίνα με την οποία δολοφονήθηκε ο νεαρός.
Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «στο σκηνικό της δολοφονίας της 4ης Ιανουαρίου στον Κάμπο Ευηνοχωρίου δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή, δεν μετακινήθηκε η σορός, ό,τι έγινε, έγινε στο σημείο εκείνο».
«Προκαλεί εντύπωση σε όλους μας το γεγονός ότι ο δράστης δεν είχε την πρόνοια να κρύψει τη σορό, αλλά είχε την επιμέλεια να εξαφανίσει το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο Μπάμπης. Για αυτούς τους λόγους επιμένουμε στην ύπαρξη συνεργών στη δολοφονία του», αναφέρουν πηγές από την οικογένεια του 31χρονου.
Συμπτώσεις
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν πληροφορίες για κυκλώματα τοκογλυφίας, αλλά και σπείρες αρχαιοκαπήλων που δρουν στην περιοχή, έχοντας βάλει στο κάδρο των ερευνών πρόσωπα από το Αγρίνιο, την Πάτρα, τη Ναύπακτο και το Αιτωλικό.
Να σημειωθεί πως 25 ημέρες μετά τη δολοφονία του 31χρονου, την 1η Φεβρουαρίου, συνελήφθη στο Μεσολόγγι ένας αρχαιοκάπηλος γιατί ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα «Λυόμενα», όπου, όπως έχει αποδειχθεί, βρέθηκε κατά το βράδυ της δολοφονίας του Μπάμπη ο κατηγορούμενος κρεοπώλης. Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό φέρεται να ανήκει στην ομάδα των κυνηγών, με τους οποίους συναναστρεφόταν ο προφυλακισμένος 50χρονος.
Η οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου απευθύνει έκκληση στις Αρχές για εντατικοποίηση και ολοκλήρωση των ερευνών, ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να σβηστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα μηνύματα από τις εφαρμογές του διαδικτύου.