Τι αλλάζει στα επιδόματα ανεργίας – Ποιοι μένουν εκτός

    Ημερομηνία:

    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης στο «Mega Σαββατοκύριακο».

    Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε για το έκτακτο βοήθημα στους ανέργους ότι από σήμερα μπορούν όλοι οι αριθμοί φορολογικού μητρώου να κάνουν την αίτηση.

    Υπενθύμισε ο κ. Πρωτοψάλτης ότι το βοήθημα αφορά μακροχρόνια ανέργους, που δεν λαμβάνουν κάποια άλλη ενίσχυση και πληρούν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια: εισόδημα 14 χιλιάδες ευρώ για άγαμους, 20 χιλιάδες ευρώ για έγγαμους, 23 χιλιάδες για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξανόμενο κατά 3 χιλιάδες για κάθε παιδί.

    Σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα επιδόματα ανεργίας και ποια είναι τα νέα κριτήρια για να θεωρείται κάποιος άνεργος σημείωσε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης: «Η υλοποίηση του νομοσχέδιου ”Δουλειές ξανά” ξεκινάει και όλο το επίκεντρο είναι να στο πώς να βρεθεί δουλειά στον άνεργο».

    Συγκεκριμένα επεξήγησε: «Κάνει ο άνεργος ένα ατομικό σχέδιο δράσης με τον εργασιακό σύμβουλο και συμφωνηθεί τι ειδικότητα και τι δουλειά ψάχνεις. Στη συνέχεια αν σου προσφερθούν τρεις κατάλληλες θέσεις εργασίας και τις αρνηθεί ο άνεργος τότε διαγράφεται».

    Ξεκαθάρισε ο διοικητής ότι το επίδομα ανεργίας δεν επηρεάζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαγαζί σερβίρει… γύρο από σολομό

    Υπάρχει, άραγε, άνθρωπος που δεν του αρέσει ο Μ,;...

    Σεξ: 7 παραμελημένες ερωτογενείς ζώνες που θα απογειώσουν την ευχαρίστηση

    Όταν μιλάμε για την ευχαρίστηση και την οικειότητα, δεν...

    Πανεύκολη συνταγή για απολαυστικό κοτόπουλο με μέλι, σκόρδο, καρότα και μπρόκολο

    Αυτή η συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σκόρδο μπορεί να αποτελέσει...

    Αυτά τα τρία ζώδια θα έχουν την περισσότερη τύχη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

    Εποχή μετάβασης, και στους χάρτες του ουρανού και στη...