flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Τι απαντά ο Πέτρος Κουσουλός στον Αλέξη Κούγια για την Πισπιρίγκου

Σε ένα παιδικό παραμύθι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται σε δελτία Τύπου τα οποία τις τελευταίες ημέρες εκδίδονται σωρηδόν από τον συνήγορο της κατηγορουμένης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο μιας όχι και τόσο ευχάριστης ιστορίας. Στην πραγματική ζωή, όμως, όταν συγκεκριμένοι ισχυρισμοί παρουσιάζονται επίσημα ως θέσεις της 33χρονης -κατά το κατηγορητήριο- Μήδειας, τότε μόνο κλαυσίγελο προκαλούν. Στο τελευταίο δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο νομικός συμπαραστάτης της Πισπιρίγκου (η οποία φυσικά χαίρει του τεκμηρίου της αθωότητας) κατόρθωσε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αναφερόμενος στις δολοφονίες -σύμφωνα με τη δίωξη- Μαλένας και Ίριδας μέσω ασφυξίας υποστήριξε ότι το σύμπαν, άνθρωποι άσχετοι μεταξύ τους, συνωμότησε προκειμένου η «πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου» να ενοχοποιηθεί. Ενέπλεξε δημοσιογράφο-παρουσιαστή, τους κορυφαίους Έλληνες ιατροδικαστές κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, τον Γρηγόρη Λέων, το Ανθρωποκτονιών, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ακολουθώντας την πεπατημένη στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αρχικά έφταιγε η επένδυση στο Ελληνικό, μετά το Σωματείο Ηθοποιών και φυσικά οι «κακοί δημοσιογράφοι», όχι μόνο διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, αλλά έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Το πρόβλημα όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι πρόκειται κυρίως για επιστημονικό ζήτημα και όχι για νομικό. Και επίσης ότι η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», που τόσο πολύ συμπαθούν και η κατηγορουμένη και ο συνήγορός της, και έρευνα σε βάθος έχει κάνει και καλό αρχείο διαθέτει. Πάμε λοιπόν να δούμε πόση παραπληροφόρηση μπορεί να χωρέσει σε ένα δελτίο Τύπου.

Ψέματα και αλήθειες

  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «Μετά τις παράνομες τηλεδίκες, στις οποίες απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο χωρίς έστω και μία νεκροψία-νεκροτομή ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και στις οποίες καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορούμενης και γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά και για τις άλλες παρανομίες, οι οποίες διεπράχθησαν εις βάρος της, και την παράνομη δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας, για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, ενεργοποιήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, αλλά και το Τμήμα Διώξεως των εγκλημάτων κατά της ζωής της ΕΛ.ΑΣ. και με μια εντελώς προκατειλημμένη προανακριτική διαδικασία απέστειλαν έγγραφο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και παρανόμως, αφού θα εκρίνετο η ιατροδικαστική έκθεση της κας Τσάκωνα, η οποία έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή, υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία και απαγορεύεται να κριθεί από συναδέλφους της στην ίδια υπηρεσία…».
  • Η αλήθεια είναι: Η ποινική διερεύνηση για τους θανάτους-δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας δεν ξεκίνησε εξαιτίας των κακών καναλιών και του Γρηγόρη Λέων (ενός εκ των κορυφαίων επιστημόνων), αλλά με εισαγγελική παρέμβαση μετά την αποκάλυψη ότι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δολοφονήθηκε (από την Πισπιρίγκου) με κεταμίνη. Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στους κ. Ελευθεριάνο (σ.σ. τον νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) και Ανδρέου, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέθεσαν την έρευνα, ως εποπτεύοντες, στο Ανθρωποκτονιών. Πώς το έκαναν αυτό; Με μια δισέλιδη παραγγελία βάσει της οποίας ζητούσαν συγκεκριμένα πράγματα και όφειλε να τα γνωρίζει και ο καινούργιος δικηγόρος της Πισπιρίγκου μιας και έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας. Στις 12 Απριλίου 2022 λοιπόν το Ανθρωποκτονιών -κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας- ζήτησε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να οριστούν δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας (μη επιληφθέντες των νεκροψιών των ανήλικων κοριτσιών, δηλαδή Τσάκωνα – Μπουζιάνης), οι οποίοι «αφού θα λάβουν γνώση των πλήρων ιατρικών φακέλων νοσηλείας», των ιατροδικαστικών εκθέσεων και των τοξικολογικών-ιστολογικών θα γνωματεύσουν όχι για την κυρία Τσάκωνα, αλλά για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας.

 

  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «…Οι Καρακούκης – Καλόγρηας αυτοδιορίστηκαν ως κριτές των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών (σ.σ. εννοεί την κυρία Τσάκωνα και την κυρία Τσιόλα) που είχαν διενεργήσει και τις δύο νεκροψίες-νεκροτομές, και στη συνέχεια παρανόμως επέλεξαν, για να κατασκευάσουν ένα πρωτοφανές ιατροδικαστικό σενάριο, δύο ειδικούς συμβούλους ιατρούς, έναν, φίλο τους πιθανώς, αθλίατρο καρδιολόγο, χωρίς καμία εξειδίκευση σε καρδιολογικά προβλήματα βρεφών, ονόματι Σταυρουλάκη, και έναν, φίλο τους πιθανώς, παθολογοανατόμο ονόματι Ευτυχιάδη, οι οποίοι παρανόμως αποδέχτηκαν αυτή την επιλογή τους και ο μεν ένας έδωσε βιβλιογραφία στους Καρακούκη – Καλόγρηα αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκειά τους…».
  • Η αλήθεια είναι: Ο κορυφαίος Έλληνας ιατροδικαστής και επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης ετέθη μαζί με τον κ. Καλόγρηα ως ο πραγματογνώμονας που κλήθηκε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή και οι δυο τους είναι ιατροδικαστές Α΄ τάξης και η εισαγγελική παραγγελία προς το Ανθρωποκτονιών που περιέχεται στη δικογραφία, και έχει στη διάθεσή του ο δικηγόρος, ανέφερε ότι έπρεπε να τεθούν επικεφαλής ιατροδικαστές εγνωσμένου κύρους. Άλλωστε θα ήταν παράδοξο μια τόσο σοβαρή υπόθεση, το αποκαλούμενο ως έγκλημα του αιώνα, να μην την αναλάμβανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας μαζί με τον δεύτερο τη τάξει, αλλά κάποιος άλλος. Σε ό,τι αφορά τον κ. Σταυρουλάκη, οι ικανότητες και το βιογραφικό του μιλούν από μόνα τους. Κορυφαίος καρδιολόγος με πλούσιο βιογραφικό και εξειδίκευση στους αιφνίδιους θανάτους. Είναι προφανές ότι η Πισπιρίγκου θα προτιμούσε να οριζόταν εκ νέου η κυρία Μητσέλου -στην οποία ο κ. Δασκαλάκης είχε μεταφέρει οδικώς τα όργανα της Ίριδας-, η οποία είχε καταλήξει στο πρωτοφανές, παγκόσμιο, συμπέρασμα ότι το βρέφος κατέληξε εξαιτίας της αγενεσίας φλεβόκομβου. Ακόμα και έτσι ο νέος συνήγορος της κυρίας Πισπιρίγκου οφείλει να γνωρίζει ότι ακόμη και η συγκεκριμένη παθολογοανατόμος στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών!

 

  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε για τον κ. Ευτυχιάδη, ο οποίος βοήθησε στην αποκάλυψη της ασφυξίας της Ίριδας: «…χρησιμοποίησε μια παντελώς άγνωστη μέθοδο, την οποία κανένας παθολογοανατόμος, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, για να στηρίξει το κατασκευασμένο, έξω από κάθε ιατροδικαστική επιστημονική προσέγγιση, σενάριο των δήθεν ασφυκτικών θανάτων, οι οποίοι δήθεν αποδεικνύονταν από τις «γρατζουνιές» στα πρόσωπα των αείμνηστων παιδιών, χρησιμοποιώντας αυτός ο Ευτυχιάδης μια χρωστική ουσία παντελώς άγνωστη στην παθολογοανατομική ειδικότητα…».
  • Η αλήθεια είναι: Ο κ. Ευτυχιάδης, εκτός από μακροσκοπική και ιστολογική (μικροσκοπική διερεύνηση) εξέταση, διενήργησε και ανοσοϊστοχημεία με χρώση Fibronectin, προς καλύτερη απόδειξη. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την ανοσοϊστοχημική χρώση Fibronectin με την οποία το παρασκεύασμα από ιστό μυοκαρδίου παρουσίασε εστιακή θετικότητα σε μεμονωμένα μυοκαρδιακά κύτταρα και η συγκεκριμένη θετικότητα αποτέλεσε στοιχείο ενδεικτικό ασφυξίας. Ο νέος συνήγορος της κατηγορουμένης αυτή τη χρώση την αναφέρει ως ανύπαρκτη και άγνωστη, όμως σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία (ενδεικτικά αναφέρεται το σύγγραμμα του κορυφαίου ιατροδικαστή του κόσμου, Determeyer) η χρώση Fibronectin συμβάλλει στη διαφορική διάγνωση μεταξύ συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και ασφυξίας. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Ευτυχιάδη και τη βιβλιογραφία που επικαλείται, χρησιμοποιείται για να διαφοροδιαγνώσει θάνατο αιφνίδιο από βίαια αίτια – ασφυξία. Εν προκειμένω, εάν ο συνήγορος της κυρίας Πισπιρίγκου μελετήσει προσεκτικά την έκθεση του κ. Ευτυχιάδη θα αντιληφθεί τα εξής: Ο κ. Ευτυχιάδης διέγνωσε μακροσκοπικά ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες (σημείο ασφυξίας). Διέγνωσε μικροσκοπικά σε διάφορα όργανα εστιακές εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων – εστιακές αιμορραγικές διηθήσεις (εύρημα ασφυξίας) σε πνεύμονες και εγκέφαλο. Διέγνωσε εικόνα θύμου αδένα ως επί έναστρου ουρανού (σημείο υποξίας). Διενέργησε ανοσοϊστοχημεία με χρώση φιμπρονεκτίνης (FBN –  Fibronectin), η οποία απέβη θετική και αποτελεί ενδεικτικό σημείο ασφυξίας. Δεν διαπίστωσε νόσο του φλεβόκομβου. Είναι ο ιατρός που «κλείδωσε» τη διάγνωση της ασφυξίας και τη δολοφονία όσον αφορά την Ίριδα. Επομένως, ο νομικός παραστάτης της κατηγορουμένης ας μη βιάζεται, διότι ο κ. Ευτυχιάδης θα κληθεί στο δικαστήριο και θα εξηγήσει τα ευρήματά του, που ο ίδιος ανέδειξε και θα επεξηγήσει. Συνεπώς, απειλές σε μάρτυρα ειδικών γνώσεων, που διερεύνησε το περιστατικό τόσο ενδελεχώς, δεν χωρούν.