Δ. Μιχαηλίδου: Επαγγελματική συμβουλευτική και καθοδήγηση των παιδιών μας σε δημόσιες δομές! Στηρίζουμε κάθε παιδί

    Ημερομηνία:

    Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα ενδυνάμωσης και επαγγελματικής κατάρτισης των παιδιών που φιλοξενούνται σε μονάδες παιδικής προστασίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ), το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

    Φλίγκος

    Πάνω από 40 παιδιά, 18 και άνω, από δημόσιες δομές σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Ρόδο, με την έμπρακτη στήριξη των κοινωνικών τους λειτουργών, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς εργασίας και να ενημερωθούν τόσο για τον κλάδο ενδιαφέροντός τους, όσο και τις σχετικές ανοικτές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της δράσης «Σύνδεση με στελέχη της αγοράς (Mentoring sessions)», που διοργανώθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρεία Καριέρα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

    ICECAP

    Όπως υποστήριξε η Υφυπουργός κατά την διάρκεια του τελευταίου webinar: «Ενισχύουμε με τα κατάλληλα εφόδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, βάσει των πραγματικών ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων τους. Και ευχαριστούμε την εταιρεία Καριέρα που στηρίζει αυτό το σκοπό. Γιατί με πρωτοβουλίες, όπως αυτή, στηρίζουμε το κάθε παιδί και το προετοιμάζουμε για τη μετάβασή του στην ενηλικίωση και την αγορά εργασίας».

    Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «εργαζόμαστε εντατικά, όχι μόνο για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, αλλά και την ανεξαρτητοποίησή τους. Γιατί εμάς, το ενδιαφέρον και η φροντίδα των παιδιών, δεν σταματά όταν βγουν από το ίδρυμα. Θέλουμε όλα τους να έχουν ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Γι’ αυτό, με μικρά αλλά και μεγαλύτερα βήματα ενισχύουμε διαρκώς την ανεξάρτητη διαβίωση τους».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν επιπλέον ώρες χωρίς έξτρα αμοιβή

    Το ωράριο εργασίας και οι συνολικές ώρες απασχόλησης αποτελεί...

    Σοκαριστικό! Συστηματική η κακοποίηση 13χρονης από τον πατριό της – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

    Επαναλαμβανόμενη, χρόνια κακοποίηση υπέστη από τον πατριό της η...

    Ηράκλειο: Συνελήφθη άνδρας με… 29 ονόματα και τρεις εθνικότητες!

    Ένας 54χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, ο...

    ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Έγινε χαμός στα ΕΛΤΑ όταν παραχώρησαν τη σειρά σε έγκυο γυναίκα (Βίντεο)

    Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην...