Ο Jamie Oliver έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε μία μπριζόλα στο σπίτι. Με ένα απλό κόλπο μπορείτε να φτιάξετε την πιο ζουμερή και νόστιμη μπριζόλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Το απλό κόλπο για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα
Ο Jamie Oliver αποκάλυψε πώς να φτιάξετε μια νόστιμη μπριζόλα από τη δική σας κουζίνα. Ο διάσημος σεφ μοιράστηκε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο εξηγεί ποια τεχνική πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να έχετε μια ζουμερή και καλοψημένη μπριζόλα. «Τέλος στις σκληρές μπριζόλες», σημείωσε μεταξύ άλλων, στην λεζάντα της ανάρτησής του για τη «χρυσή» συνταγή.
- Αρχικά, λαδώνει τη μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και προσθέτει αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
- Στη συνέχεια, μεταφέρει την μπριζόλα σε ένα λαδωμένο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
- Γυρίζει τη μπριζόλα μία φορά το λεπτό, κάθε λεπτό. Αυτό το κόλπο διατηρεί την υγρασία στο κέντρο και η μπριζόλα γίνεται πιο ζουμερή.
Ο Oliver σημείωσε ότι για καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να βγάλετε τη μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν από το μαγείρεμα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα είναι σκληρή.
Χρήσιμες συμβουλές για πιο γευστική μπριζόλα
Ο Oliver μοιράστηκε επίσης μερικές συμβουλές για να ενισχύσει τη γεύση της μπριζόλας, αναφέροντας ότι η προσθήκη σκόρδου ή βουτύρου στο κρέας, καθώς το γυρίζετε στο τηγάνι θα του δώσει έντονη γεύση.
Τα βότανα ήταν μια άλλη συμβουλή του διάσημου σεφ, ο οποίος είπε ότι το θυμάρι, το δεντρολίβανο ή η ρίγανη μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη γεύση της μπριζόλας. Μόλις η μπριζόλα μαγειρευτεί για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, συνέστησε να την αφήσετε για 2 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού έκοψε τη μπριζόλα, αποκαλύφθηκε ένα ελαφρώς ροζ, τρυφερό κρέας.
