Το απλούστατο μυστικό για τρυφερή μπριζόλα μια για πάντα

    Ημερομηνία:

    Όποιο είδος μπριζόλας κι αν ψήνουμε, είτε είναι χοιρινή, είτε μοσχαρίσια, θέλουμε να είναι τραγανή εξωτερικά και τρυφερή και ζουμερή στο εσωτερικό της. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Υπάρχει ένα απλούστατο κόλπο κι αυτό είναι η μαγειρική σόδα. Ναι, η μαγειρική σόδα εκτός από τις πολλαπλές χρήσεις της στην καθαριότητα μπορεί να χρησιμεύσει και για να κάνει πιο τρυφερό το κρέας μιας μπριζόλας.

    Όταν η μαγειρική σόδα έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια της μπριζόλας, αυξάνει τα επίπεδα pH της. Αυτό κάνει τις ίνες του κρέατος να είναι λιγότερο σφιχτές και παράλληλα βοηθά το κρέας να κρατά περισσότερα υγρά, επομένως να είναι πιο ζουμερό. Ρίξτε, λοιπόν, λίγη σόδα πάνω στην επιφάνεια της μπριζόλας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Στη συνέχεια, βάλτε τη σε μια σακούλα που κλείνει με φερμουάρ ή σε γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Έπειτα, την ξεπλένετε να φύγει η σόδα, την ψήνετε και διαπιστώνετε αν γίνεται όντως πιο τρυφερή.

    Με γιαούρτι

    Ένας άλλος τρόπος για να κάνουμε πιο μαλακό το κρέας μιας μπριζόλας και να του δώσουμε επιπλέον γεύση είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Το χρησιμοποιούμε για να μαρινάρουμε το φιλέτο μας.

    Με κόκκους καφέ

    Τέλος, μια άλλη μέθοδος να μαλακώσουμε μια μπριζόλα είναι να τη μαρινάρουμε με κόκκους καφέ, που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Με τι καιρό θα γίνει η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

    Ο καιρός έκανε το χατήρι στην Πάτρα και παρότι...

    Γιατί προτιμάμε να αγοράζουμε καλλυντικά στα καταστήματα και όχι online

    Κατακλυζόμαστε από ηλεκτρονικά καταστήματα κάθε είδους. Βομβαρδιζόμαστε από προσφορές...

    Από συνταξιούχοι… επενδυτές: Η Ευρώπη πιέζει για να βγουν οι αποταμιεύσεις από τις τράπεζες

    Τα χρήματα είναι πολλά. Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν τα ανεβάζουν σε 10...

    Τραγωδία στις 2.30 τα ξημερώματα στην Πάτρα: Νεκρή 45χρονη σε τροχαίο στην Οβρυά – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

    Τραγωδία στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Οβρυά...