flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Το Δημοτικό Σχολείο της Χαλανδρίτσας απέσπασε το 1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning (φωτο)

Το 1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning στην Κατηγορία Δημοτικό (6-12) στον 15ο  Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning απέσπασε η Στ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε γνωστά, ακόμη και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας.

Tο ευρωπαϊκό έργο eTwinning στο οποίο συμμετείχε τη σχολική χρονιά 2019-2020 η ΣΤ’ τάξη του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, με τίτλο “In your shoes” (Στα παπούτσια σας) μαζί με άλλα 4 σχολεία από την Ισπανία, την Σλοβενία και την Ουκρανία, κέρδισε την Εθνική και την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αποτελεί ένα δεύτερο δείγμα επιτυχίας και καταδεικνύει ότι το έργο ανταποκρίνεται σε ένα ορισμένο Ευρωπαϊκό πρότυπο.

Το έργο το οποίο είχε θέμα την ενσυναίσθηση υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2019 – 2020, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας με συντονίστρια την εκπαιδευτικό τους Αγγλικής Γλώσσας, κ. Δήμητρα Διαμαντοπούλου συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους από:

 • τα σχολεία La Benaula και Αnnexa (Καταλονία, Ισπανία)
 • το σχολείο Velika Dolina  (Σλοβενία)
 • το σχολείο Velikomikhailivka  (Ουκρανία)

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο “In your shoes” αφορούσε ένα κοινωνικό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τι αισθάνονται οι άλλοι στις ειδικές τους συνθήκες. Επί της ουσίας έβαλαν τα παπούτσια άλλων ανθρώπων! Εργάστηκαν για το σχεδιασμό παπουτσιών, τη διακόσμηση παπουτσιών, τις εφευρέσεις παπουτσιών… και, φυσικά, έκαναν μια τεράστια εθελοντική συλλογή παπουτσιών για αποστολή σε οργανισμούς προκειμένου να βοηθήσουν άτομα που τα χρειάζονται.

Εκτός των άλλων οι μαθητές από το σχολείο της Χαλανδρίτσας έμαθαν το τραγούδι των προσφύγων σε δική τους πρωτότυπη εκτέλεση, δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο tictactoe για τους τυφλούς, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ενώ μπήκαν στα παπούτσια των τυφλών και πραγματοποίησαν δραστηριότητες με τα μάτια τους καλυμμένα.

Τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές καθώς και τα ειδικά βραβεία θα απονεμηθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου eTwinning.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι:

 1. Βρόντος Χρήστος
 2. Βρόντου Αγγελική
 3. Γκότσης Ιωάννης
 4. Γκότσης Ραφαήλ
 5. Ζαχαρόπουλος Αθανάσιος
 6. Καλογερόπουλος Διονύσιος
 7. Κανελλάκη Ευφροσύνη
 8. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος
 9. Λαλιώτης Νικόλαος
 10. Λέκα Αγγελική
 11. Μπαρδούτσου Αθανασία
 12. Μπερδένης Χρήστος
 13. Μποράϊ Εντίσα
 14. Παντελή Κωνσταντίνα
 15. Σκέντζου Χριστίνα
 16. Σταυρόπουλος Σπηλιώτης Γεώργιος
 17. Ταγκαλάκη Παρασκευή
 18. Τούλιος Κωνσταντίνος
 19. Σγούρας Ευάγγελος

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Σε αυτό συμμετέχουν 665.418 καθηγητές και 205.897 σχολεία από όλη την Ευρώπη με ένα μεγάλο αριθμό έργων ετησίως. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διευθυντές, κ.λπ. να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να υλοποιούν έργα και όλα αυτά μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με τους μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων, επικοινώνησαν μαζί τους στα Αγγλικά, δούλεψαν σε διακρατικές ομάδες με σκοπό την υλοποίηση κοινών συνεργατικών δραστηριοτήτων, γνώρισαν άλλες χώρες και πολιτισμούς, βελτίωσαν τις ικανότητες τους στην πληροφορική δουλεύοντας με διάφορα Web 2.0 εργαλεία, έκαναν νέους φίλους.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε: «Μοιραζόμαστε τη χαρά και την ικανοποίηση των παιδιών μας που κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, στην υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος κ. Δήμητρα Διαμαντοπούλου και στην διευθύντρια του σχολείου, κ. Σοφία Πασχαλίδου που μας έκαναν για ακόμη μία φορά υπερήφανους. Η διάκριση των παιδιών μας αποδεικνύει εκτός των άλλων τη δυναμική του δημόσιου σχολείου και ιδιαίτερα των περιφερειακών, τα οποία υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, παράγουν εξαιρετικό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο χάρη στο πείσμα και στην θέληση εκπαιδευτικών και μαθητών».