Το ένα τρίτο των εργαζομένων στην ευρωζώνη επιθυμεί περισσότερες ημέρες τηλεργασίας

    Ημερομηνία:

    Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων στην ευρωζώνη θέλει να εργάζεται από το σπίτι συχνότερα από ό,τι τους επιτρέπει ο εργοδότης και προτίθεται να αλλάξει δουλειά προκειμένου να μπορέσει να το κάνει, όπως προκύπτει σήμερα από έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολιτικές σχετικά με την τηλεργασία, με το θέμα να προκαλεί ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες, μεταξύ των οποίων και την ΕΚΤ, η οποία προσφέρει λιγότερες ημέρες τηλεργασίας σε σχέση με αυτό που επιθυμούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

    Φλίγκος

    “Οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο πρόθυμοι να αλλάξουν δουλειά αν προτιμούν να εργάζονται περισσότερες ημέρες από το σπίτι σε σχέση με αυτό που προσφέρει ο εργοδότης. Το 30% των εργαζόμενων προτιμούσαν να εργάζονται από το σπίτι περισσότερες ημέρες από αυτές που επέτρεπε ο εργοδότης τους”, αναφέρεται στην έκθεση.

    Η έκθεση κατέληξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων θέλουν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, με τις μετακινήσεις να είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την προτίμησή τους για τηλεργασία.

    “Οι εργαζόμενοι που χρειάζονται πάνω από μια ώρα την ημέρα για να μεταβούν στην εργασία τους προτιμούν δέκα ημέρες τηλεργασία τον μήνα, δηλαδή τέσσερις περισσότερες σε σχέση με τους εργαζόμενους που χρειάζονται λιγότερο από 15 λεπτά για τις μετακινήσεις τους”, προσθέτει η ΕΚΤ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραλίες Αιγιάλειας: Ποια Εταιρία πήρε τη δουλειά με τους ναυαγοσώστες

    Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές...

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία με θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα

    Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για...

    ΗΠΑ: Φόβοι ότι serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος – Οι 13 μυστηριώδεις θάνατοι από τον Μάρτιο του 2025

    Μια σειρά ανεξήγητων θανάτων ταλανίζει τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ...

    Από «κόσκινο» τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων – Θα τα αξιολογεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Από την ανεξάρτητη «κρησάρα» του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα μπορούν...