Το Ιράν άφησε ελεύθερη τη φοιτήτρια που έβγαλε τη χιτζάμπ και έμεινε με τα εσώρουχα

    Ημερομηνία:

    Η φοιτήτρια από το Ιράν δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες μετά από το περιστατικό που συνέβη σε πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σύμφωνα με το BBC.

    Κατά το περιστατικό αυτό, αφαίρεσε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα, σε διαμαρτυρία κατά του χιτζάμπ, όπως ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές.

    Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, ένα βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας τη στιγμή που η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το BBC Persian ονομάζεται Αχού Νταριαΐ, απογυμνώθηκε στην πανεπιστημιούπολη πριν συλληφθεί με τη χρήση βίας.

    Ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης δήλωσε ότι η γυναίκα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και αργότερα επέστρεψε στην οικογένειά της.

    Η σύλληψή της προκάλεσε διεθνείς καταδίκες, με την Διεθνή Αμνηστία ανάμεσα σε εκείνους που ζήτησαν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της.

    «Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι ήταν άρρωστη»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 52χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο στα Χανιά

    Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν...

    Πάτρα: Αυξημένη ζήτηση για καυσόξυλα – Οι τιμές αλλά και η διαθεσιμότητα

    Αυξημένο ενδιαφέρον για καυσόξυλα καταγράφεται φέτος στην Πάτρα, με...

    Πάτρα: Η Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. ζητά επικαιροποίηση από τους μετόχους της εταιρείας

    Η Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε. καλεί όλους τους μετόχους της...