Το Καρναβάλι της Πάτρας… πάει Βιαρέτζιο Ιταλίας

    Ημερομηνία:

    Αντιπροσωπεία της Καρναβαλικής Ακαδηµίας θα ταξιδέψει στις 6 Φεβρουαρίου στην πόλη Βιαρέτζιο της Ιταλίας και θα µείνει εκεί για δύο ηµέρες, παρακολουθώντας από κοντά τις εκδηλώσεις και την µεγάλη παρέλαση του εκεί καρναβαλιού που φέτος πραγµατοποιείται στις 8 Φεβρουαρίου.

    «Είµαστε προσκεκληµένοι του υπεύθυνου του καρναβαλιού του Βιαρέτζιο και θα πάµε εκεί, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουµε απόψεις και τεχνογνωσία, σε ένα ταξίδι εξωστρέφειας που θα πιστεύουµε ότι θα είναι µια σηµαντική εµπειρία για τα καρναβαλικά πληρώµατα».

    Η αντιπροσωπεία που θα πάει στην Ιταλία θα είναι 60µελής και πρόκειται για µια από τις δράσεις που διοργανώνει το φετινό καρναβάλι η Καρναβαλική Ακαδηµία. Η πρώτη ήταν το µεγάλο πανό που κρεµάστηκε από τον όγδοο όροφο πολυκατοικίας της πλατείας Γεωργίου.

    «Είναι ένα πανό 120 τετραγωνικών. Σκεφτείτε να κρεµούσαν όλες οι πολυκατοικίες γύρω από την πλατεία ένα τέτοιο πανό κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν θα ήταν όµορφο;». Και πρόσθεσε: “Αυτό που προσπαθούµε είναι να βάζουµε κάθε φορά αθόρυβα το λιθαράκι µας για το καλό του καρναβαλιού και της διοργάνωσης».

    Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην τελετή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού: «Έχω µια διαφορετική οπτική για την τελετή έναρξης. Κατά την άποψη µου χρειάζεται να αλλάξουµε λογική για να φέρουµε επισκέπτες στην πόλη και να προβάλουµε το καρναβάλι µας. Μια εκδήλωση και το αποτέλεσµα αυτής, εξαρτάται από τα χρήµατα που διαθέτει κανείς.  Το θετικό ήταν ότι φέτος συντελεστές στην τελετή ήταν άνθρωποι της πόλης, άρα γνώριζαν από καρναβάλι. Όµως δεν είναι αυτό αρκετά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Παναγιώτης Καρασπήλιος, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ Πάτρας, στο πλευρό του Αντώνη Κουνάβη

    O εκπαιδευτικός Παναγιώτης Καρασπήλιος συμπαρατάσσεται με τον Αντώνη Κουνάβη...

    10 βασικά λάθη που κάνουμε με τα αυγά

    Λατρεύουμε τα αυγά για το πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και για...

    Γιαουρτόπιτα με σιρόπι εσπεριδοειδών και τζίντζερ

    30' προετοιμασία 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20' Υλικά Μερίδες: 10-12 230 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο +...