flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Το «λουκέτο» τα Σαββατοκύριακα στο Κέντρο Υγείας, παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του…

 

 

Στα πρόθυρα του θανάτου  έφτασε την Κυριακή το απόγευμα ένας ηλικιωμένος  στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, ο οποίος αισθάνθηκε  έντονα αναπνευστικά προβλήματα και για να ζήσει χρειάστηκε να διανύσει τεράστια απόσταση μέχρι τη γειτονική Αρκαδία, από το γεγονός  ότι εξακολουθεί να παραμένει  κλειστό το Κ.Υ.  Ανδριτσαίνης.

Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα που έχει να κάνει όμως  με τη γενικότερη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Ηλεία, όπου σχεδόν όλες οι μονάδες υγείας διαρκώς  αποδυναμώνονται.

Αρχικά ο Λουκάς Βενιέρης 76 ετών, ο οποίος βρισκόταν  για ελιές στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη γυναίκα και το γιο του  προς το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας,  το οποίο όμως εδώ και αρκετά χρόνια τα Σαββατοκύριακα παραμένει κλειστό.

Αμέσως και μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης του 76χρονου, τα μέλη της οικογένειάς του απευθύνθηκαν στο φαρμακείο της περιοχής, απ΄ όπου  τους συνεστήθη να τον μεταφέρουν   στο Νοσοκομείο του Πύργου ή στο αντίστοιχο της Τριπόλεως, επιλέγοντας τελικά το δεύτερο λόγω και των σημαντικών  προβλημάτων  που αντιμετωπίζει το πρώτο, τα οποία –ως φήμη -έχουν πλέον …ξεπεράσει τα στενά όρια του Νομού Ηλείας.

Στη διαδρομή ωστόσο και παρά  τη μεγάλη ταχύτητα που ανέπτυξε ο γιος του ηλικιωμένου, σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο, η υγεία του  76χρονου επιδεινώθηκε με συνέπεια το οξυγόνο του να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να χρειαστεί να του γίνει αναγκαστική μεταφορά στο Κ.Υ. Μεγαλόπολης, όπου  τελικά του δόθηκαν  οι πρώτες βοήθειες  και να γλιτώσει στο παραπέντε από βέβαιο θάνατο…

Εν συνεχεία με ασθενοφόρο  και συνοδεία ιατρού, ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται  σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πολλά παρόμοια περιστατικά

Δυστυχώς το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει  στην  ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, μετά τον περιορισμό λειτουργίας του Κ.Υ., αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις έχουν κινδυνέψει συνάνθρωποί μας να πεθάνουν αβοήθητοι.  Δυστυχώς σε ορισμένες  περιπτώσεις στον παρελθόν κάποιοι άνθρωποι δεν τα κατάφεραν…

«Εκφράζω την αγανάκτησή μου γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί  λόγω της μη λειτουργίας του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας τα Σαββατοκύριακα. Από τη μια πλευρά  το κράτος  δίνει  επιδόματα  και από την άλλη δεν ενισχύει τον χώρο της υγείας που για πολλά χρόνια υπηρέτησα.  Δηλαδή δεν δικαιούνται περίθαλψης οι άνθρωποι που βρίσκονται  στις ορεινές περιοχές;» αναρωτήθηκε η  σύζυγος του 76χρονου κ. Κωνσταντίνα Βενιέρη, η οποία μαζί με το γιο της Θέμη έζησαν δραματικές στιγμές για τη σωτηρία του ανθρώπου τους.