flamis.gr

Το «Μέριμνα» υπολειτουργεί-Η πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. ζητούν παρέμβαση του Δημάρχου για να αρθεί το αδιέξοδο

Ανοιχτή επιστολή για το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα» απευθύνουν η πρόεδρος του Δ.Σ. , Γεωργία Κοκκίνου και το μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Αγγελακόπουλος.

Με αφορμή τη θέση που παρουσίασαν, προ ημερών, τα δύο διορισμένα μέλη από τον Δήμαρχο Πατρέων, Π. Σουλελές και Α. Ταβουλάρης, υποστηρίζουν-μεταξύ άλλων-ότι:
-Απουσιάζουν στα Δ.Σ. από Μάιο μέχρι σήμερα, προβάλλοντας, ως δικαιολογία προσωπικούς, οικογενειακούς, εργασιακούς, απουσίες εκτός Πατρών και ασθένειές τους.
-Αναφέρουν απόλυση εργαζομένου για λάθος που έκανε στον οποίον δεν δόθηκε δεύτερη ευκαιρία. Αποκρύπτουν τον λόγο απόλυσης και στο ότι απολύθηκε δύο μήνες πριν την λήξη της συμβάσεώς του για λόγους πρόκλησης επικίνδυνης βλάβης (λόγω αμέλειας) προς τους εκπαιδευόμενους.
-Αναφέρουν την προσπάθεια δημιουργίας «αρτοποιείου» ως επιχείρηση δική μας. Η πρόταση δημιουργίας προστατευμένου εργαστηρίου παραγωγής μικρών ποσοτήτων προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη, είχε κατατεθεί από την υπεύθυνη προγραμμάτων, με την δωρεάν συμβουλευτική συνδρομή του γιού του ενός εκ των καταγγελλόντων.
-Αναφέρουν ότι με την «Βοήθεια του Δήμου Πατρέων διαμορφώθηκε ο χώρος του Ξυλουργείου». Αποκρύπτουν ότι έγινε σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων και ο Δήμος Πατρέων για την διαμόρφωση αυτή θα έπαιρνε όλα τα μηχανήματα
-Αναφέρουν ότι θέλουμε να κάνουμε το Μέριμνα «αποθήκη ψυχών» μη κάνοντας προτάσεις.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης τους, αναφέρουν:

«Δυστυχώς, το ΜΕΡΙΜΝΑ υπολειτουργεί με λίγα παιδιά, με λειψό προσωπικό, για λίγες ώρες την ημέρα από τις επιβαλλόμενες και χωρίς να προσφέρονται οι υπηρεσίες που έχει υποσχεθεί και υποχρεούται να προσφέρει.
Τα παιδιά ως πότε θα μείνουν στα σπίτια τους, δημιουργώντας τραύματα και ψυχική ταλαιπωρία στις οικογένειές τους; Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και ιδιαίτερα από τους τρεις μονίμως απόντες αλλά και δυστυχώς από μερίδα εργαζομένων; Γνωρίζουμε ότι επιδίωξή τους είναι να φύγουμε εμείς και να έρθουν άλλοι του χεριού τους.

Υποψιαζόμαστε ότι θέλουν ως συνδικαλιστές, να παρεμβαίνουν στα Διοικητικά του ΜΕΡΙΜΝΑ και επιδιώκουν να εισχωρήσουν παραταξιακά στο Δ.Σ. και να πανηγυρίσουν την ΝΙΚΗ τους. Εμείς δεν θα ξαναεκτεθούμε στις επόμενες εκλογές του Φιλανθρωπικού Σωματείου για το ΔΣ του ΜΕΡΙΜΝΑ, οι οποίες καθυστερούν λόγω μη δυνατότητας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης.

Τέλος ζητούν:
-Από τον Δήμαρχο να μην κρύβεται για άλλη μια φορά και όχι να δημιουργεί προστασία στην απαράδεκτη συμπεριφορά των δυο μελών που ο ίδιος έχει διορίσει.
– Από την Επιστημονική Ομάδα να προγραμματίσει και να καταθέσει πρόγραμμα προοπτικής πλήρους λειτουργίας (8ωρης παραμονής και αναγκαίου προσωπικού) και όχι προτάσεις κλεισίματος.
γ)Από το Σωματείο Εργαζομένων να πάρει θέση.
δ) Από τους τρεις απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
ε) Από τον Σύλλογο Γονέων αναλογιζόμενο όλα παραπάνω να συνεδριάσει για το θέμα της ζημιάς προς όλα τα μέλη του και να επιρρίψει ευθύνες σε όσους νομίζει, ακόμα και σε εμάς, έτσι ώστε στο μέλλον να γνωρίζουμε ποιος έλεγε αλήθειες για την προστασία του «Μέριμνα» και των Εργαζομένων και ποιος πρέπει να απολογηθεί.
στ) Από τους Γονείς να βάλουν τον καθένα που ευθύνεται στην θέση του.
ζ) Από τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου ψήφο για το καλό του Μέριμνα όταν θα τους δοθεί αυτή η δυνατότητα.

 

Comments are closed.