Το μυστικό για να πετύχετε ζουμερό κιμά

    Ημερομηνία:

    Το ψήσιμο του κιμά δεν είναι πυρηνική φυσική και λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν μερικά μπαχαρικά παραπάνω που του δίνουν ένταση. Αν, όμως, στα μυστικά σας δεν περιλαμβάνεται η μαγειρική σόδα τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε.

    Oι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να διαλύσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε λίγο νερό –προσοχή αφρίζει!- και να την ρίξετε στον κιμά σας. Αφήστε να δράσει 15 λεπτά –σίγουρα όχι πάνω από 45 λεπτά- και θα δείτε τη διαφορά.

    Και για να μην μπερδευτείτε με την αναλογία που αναφέρεται παραπάνω δίνουν και ακριβείς δοσολογίες. Για ¾ του κιλού κιμά διαλύστε ¾ του κουτ. γλυκού μαγειρικής σόδας σε μερικές κουτ. σούπας νερό. Από εκεί κάντε τους υπολογισμούς ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

    Και μπορεί να απορείτε πώς η σόδα είναι ικανή να δώσει γεύση στον κιμά αλλά η εξήγηση είναι απλή: μεταβάλλοντας το pH στην επιφάνεια του κρέατος όχι μόνο του επιτρέπει να συγκρατεί περισσότερη υγρασία αλλά και να μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Που σημαίνει ότι έχετε ένα ζουμερό κιμά χωρίς την έξτρα λιπαρότητα και την καμένη γεύση.

     

    Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Jelqing: Η δημοφιλής μέθοδος που προσθέτει έως και 2,5 εκατοστά στο ανδρικό μόριο – Πόσο ασφαλής είναι

    Όλο και περισσότεροι άνδρες «λιώνουν» στο γυμναστήριο λόγω αυξημένου άγχους και...

    Disco: Οι μεγάλες στιγμές ενός μουσικού κινήματος

    Aπό το Παρίσι πέρασαν όλα τα ευρωπαϊκά “ιερά τέρατα”...

    Αχαϊα: Ανοιξαν πάνω από 2.000 επιχειρήσεις – ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

    Ένα µήνα πριν από το κλείσιµο του 2025, η...

    Πάτρα: Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Α. Ανδριόπουλος: «Επιστρέφει δυναμικά το Φεστιβάλ στο Ωδείο (Ηχητικό)

    Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας, Ανδρέας Ανδριόπουλος, μίλησε στον...