Το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας για το κλείσιμο του Λυκείου Ερυμάνθειας

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστή στο δόγμα της περιστολής της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνεχίζει την πολιτική που ξεκίνησε από πέρυσι στην περιοχή μας, με συγχωνεύσεις –καταργήσεις,  όχι πια τμημάτων αλλά σχολικών μονάδων. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τα περιφερειακά σχολεία του νομού και ειδικότερα, το ΓΕΛ Ερυμάνθειας, το οποίο μετατρέπεται πλέον σε Λυκειακές τάξεις ενταγμένες στο Γυμνάσιο Ερυμάνθειας, χάνοντας την αυτονομία του ως σχολική μονάδα.

Με την απόφασή της αυτή η Κυβέρνηση:

  • παραγνωρίζει και υποτιμά τον κοινωνικό, πολιτισμικό και παιδευτικό ρόλο που υπηρετούν τα σχολεία της περιφέρειας και μάλιστα σε μια περιοχή κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά απομονωμένη
  • Στερεί από τις οικογένειες  της  περιοχής τη  λειτουργία ενός αυτόνομου Λυκείου , υποβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και δημιουργώντας συνθήκες άνισης μεταχείρισης  με τους μαθητές άλλων δήμων του νομού.

Είναι σαφές ότι η παραπάνω απόφαση θα εντείνει τη μαθητική διαρροή αφού πρώτιστο καθήκον κάθε οικογένειας είναι να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό επίπεδο για τη μόρφωση των  παιδιών του.

Σε μια εποχή που το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης από την ύπαιθρο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα συμβάλλει καταλυτικά στην ερημοποίησή  της, η υποβάθμιση μια σχολικής μονάδας είναι άλλο ένα πλήγμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα το επιτρέψουμε​;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος καλεί τους φορείς της εκπαίδευσης της περιοχής μας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ και όλα τα θεσμικά όργανα του νομού, να αγωνιστούν από κοινού προκειμένου να ανατραπούν και να αποτραπούν αυτές οι πολιτικές.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Έλενα Κρεμλίδου: Χαμός στα social media με τις νέες φωτογραφίες της «Μαριπόσα»

Έλενα Κρεμλίδου κατάφερε για ακόμη μία φορά να τραβήξει...

Εριέττα Κούρκουλου: Ο Οκτώβριος σε 20 φωτογραφίες – Οικογενειακές εξορμήσεις και φθινοπωρινή γαλήνη

Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό άλμπουμ από τον Οκτώβριο μοιράστηκε με...

Σάκης Ρουβάς: Στον πάγο το YFSF – Το DWTS παίρνει τη θέση του και αλλάζει τα σχέδια του σταθμού

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στον σχεδιασμό του ΑΝΤ1 για...