Το “μαύρο” Πάσχα της Πάτρας – Φαγητό delivery και σε μερίδες για δεκάδες απόρους

    Ημερομηνία:

    Το Πάσχα είναι για την εκκλησία και τους πιστούς η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, όμως, η Ανάσταση για πολλές οικογένειες αργεί ακόμα.

    Για αυτές τις οικογένειες και τα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στρώσουν μόνες τους το πασχαλινό τραπέζι.

    Πέρα από τις διανομές που έκανε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και οι ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, θα δοθούν τόσο για την Ανάσταση, όσο για την Κυριακή του Πάσχα, μερίδες φαγητού σε απόρους.

    Πρόκειται για άτομα που πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της απορίας και της φτώχειας τους, ζουν εγκαταλειμμένα, μόνα και με προβλήματα υγείας, μη έχοντας πρόσβαση σε κοινωνικές δομές.

    Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα δώσουν για αυτές τις δύο μέρες, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (περισσότερες από 500 μερίδες συνολικά), με φαγητό που θα έχει ένα γιορτινό ύφος (αρνί, αβγά κτλ), μοιράζοντας τα delivery από σπίτι σε σπίτι.

    Από την δική της πλευρά η εκκλησία και ο Άρτος της Αγάπης θα δώσει για αυτές τις δύο μέρες συνολικά κοντά στις 900 μερίδες φαγητού (450 για κάθε μέρα), πάντα στο πνεύμα του πασχαλινού τραπεζιού.

    Σύμφωνα με τους ανθρώπους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και της εκκλησίας, υπάρχει μια αυξητική τάση στους αριθμούς που δίνονται σε καθημερινή βάση και στις μερίδες φαγητού. Μια τάση που έχει ξεκινήσει από την πανδημία και μετά.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με «εγκέφαλο» 61χρονη: Τέσσερις συλλήψεις – Τι κατασχέθηκε

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων...

    Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική και Κόρινθο με 30 συλλήψεις – Άνω των 7 εκατ. ευρώ η λεία της εγκληματικής οργάνωσης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης...

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της στην Σαντορίνη

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της...

    Αδόλφος Χίτλερ: Πιθανό να έπασχε από γενετική σεξουαλική διαταραχή, σύμφωνα με νέα ανάλυση DNA

    Πρόκειται για μια επιστημονική μελέτη που αναζωπυρώνει τη συζήτηση...