Το… Σ/Κ του ΕΝΦΙΑ – Αναρτώνται τα επτά εκατομμύρια εκκαθαριστικά

    Ημερομηνία:

    Με δύο βασικές «καινοτομίες» σε σχέση με πέρυσι –το… συνεχές των πληρωμών καθώς και την έκπτωση για τα ασφαλισμένα ακίνητα- ολοκληρώνεται εντός του Σαββατοκύριακου, εκτός συνταρακτικού απροόπτου, η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ουσιαστικά, δεδομένου ότι οι δόσεις αυξήθηκαν σε 11 με ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου, δεν θα υπάρξει στο εξής άλλο… διάλειμα πληρωμής δεδομένου ότι από το 2025, οι δόσεις γίνονται 12.

    Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ποσό. Ακόμη και στις περιοχές που κρίθηκε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι τιμές ζώνης, δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ οπότε το ποσό της εκκαθάρισης παραμένει ίδιο σε σχέση με το περυσινό.

    Οι μόνοι που θα καταβάλλουν λιγότερο φόρο είναι οι 300.000 ιδιοκτήτες οι οποίες κατάφεραν με επιτυχία να περάσουν την… εξέταση της ασφάλισης του ακινήτου. Είναι το ασφάλιστρο μεγαλύτερο των 1000-1100 ευρώ ανά τετραγωνικό; Καλύπτεται το ακίνητο για όλες τις καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς; Τότε και μόνο τότε θα εμφανιστεί σε ειδικό κωδικό η έκπτωση στον κύριο φόρο κατά 10% και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το ακίνητο ήταν πλήρως ασφαλισμένο για ολόκληρο το 2023. Όσοι προχώρησαν σε ασφάλιση αργότερα μέσα στη χρονιά, θα δουν στο εκκαθαριστικό αναλογία της έκπτωσης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,5% ανά τρίμηνο.

    Η 1η δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Φέτος, θα έχουμε τη δυνατότητα να καταβάλλουμε και μέσω κινητού και της ειδικής εφαρμογής myΑΑΔΕ η οποία έχει ήδη κατέβει σε περισσότερα από 60.000 κινητά. Έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή στον ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει ενώ το κινητό, όπως και η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, δίνουν τη δυνατότητα για πληρωμή είτε μέσω IRIS είτε και μέσω πιστωτικής κάρτας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ψωμί στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό

    Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια...

    Ανταρκτική: Η συναρπαστική διαδρομή προς το απόλυτο ταξίδι μιας ζωής

    “Η περιπέτεια είναι απλά ένας κακός σχεδιασμός” είχε γράψει...

    Πώς θα αυξήσετε τη διάθεση για πρωινό σεξ

    Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι, με μία επιπλέον ώρα ύπνου, οι...

    Παιδί ισχυρίστηκε ότι το απήγαγαν εξωγήινοι: «Ήταν τεράστιοι και είχαν πράσινα μάτια»

    Το περιστατικό αυτό έχει τραβήξει την προσοχή τόσο των...