flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Το τέρας ο Marilyn Manson

Το νέο τεύχος του Rolling Stone Greece έρχεται το Σάββατο 29 Ιανουαρίου με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και φιλοξενεί μία απίστευτα ενδιαφέρουσα έρευνα που ταιριάζει απόλυτα και στο ελληνικό #metoo. Το #metoo που δεν χάνει καθόλου την ορμή του, αντιθέτως έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης από διάσημους και μη.

Διαβάστε όμως από τώρα, εδώ, ένα απόσπασμα από τη μεγάλη έρευνα του αμερικάνικου Rolling Stone για τον Marilyn Manson, για την κακοποιητική προσωπικότητα του Marilyn Manson, μία έρευνα που μεταφράστηκε και θα υπάρχει ολόκληρη στην ελληνική έκδοση. Αποκαλύπτεται ότι η σκοτεινή περσόνα του Marilyn Manson δεν ήταν μια σκηνική παρουσία απλώς αλλά η πραγματική. Μεγάλες οι ευθύνες της μουσικής βιομηχανίας που του επέτρεψε για χρόνια να δρα ανενόχλητος με τις ευλογίες των ΜΜΕ που αύξαναν την κυκλοφορία τους.

Ιδού ένα απόσπασμα και τα υπόλοιπα το Σάββατο στο περιοδικό.

  • Το Rolling Stone περιέγραψε (τότε) το ντεμπούτο άλμπουμ του Marilyn Manson σε παραγωγή του Reznor το 1994, «Portrait Of An American Family», ως ένα «splatter-glam άλμπουμ (…) που περιλαμβάνει ένα τραγούδι για παιδική παρενόχληση που θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως όχι εντελώς επικριτικό».
  • Η μπάντα του Marilyn Manson κέρδισε την προσοχή ανοίγοντας την περιοδεία των Nine Inch Nails το 1994, η οποία περιελάμβανε ξέφρενα πάρτι μετά τις εμφανίσεις. Σε μια συνέντευξη με τον φωτογράφο Richard Kern την επόμενη χρονιά ο Manson αστειεύτηκε ότι δεν μπορούσε να συζητήσει για τις γκρούπι – «δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής». Αποσαφήνισε επίσης τον στίχο του Sweet Tooth «Σε θέλω περισσότερο όταν φοβάσαι»: «Συνήθισα να διεγείρομαι σεξουαλικά από το ουρλιαχτό ενός κοριτσιού», είπε ο Marilyn Manson. «Κάτι έχει ένα τρομοκρατημένο κορίτσι που το βρίσκω συναρπαστικό».
  • Την επόμενη χρονιά, σε μια περιοδεία όπου άνοιγαν τις συναυλίες του Danzig, ο Marilyn Manson έγινε φίλος με τον οδηγό λεωφορείου Tony Wiggins. Οι τρεις τους, μαζί και με τον White, εξευτέλιζαν και κακοποιούσαν νεαρές γυναίκες και άνδρες στα παρασκήνια, σύμφωνα με το βιβλίο του Marilyn Manson. Στο The Long Hard Road Out Of Hell ο Manson αφηγείται μια φορά που ο Wiggins καθήλωσε έναν γυμνό άνδρα θαυμαστή, ο οποίος είχε συμφωνήσει να δεθεί, σε μια συσκευή που άνοιγε τα πόδια του με τέτοιο τρόπο ώστε, αν κουνιόταν, τα σκοινιά σφίγγονταν γύρω από τον λαιμό του πνίγοντάς τον. «Για να μη στραγγαλιστεί έπρεπε να προσπαθήσει να κρατηθεί σε αυτή την άβολη, ευάλωτη θέση», έγραψε ο Marilyn Manson. «Ο Tony στεκόταν από πάνω του με μια βιντεοκάμερα, καταγράφοντας την αγωνία του από κάθε οπτική γωνία.
  • Αρκετές καταγγέλλουσες κατηγορούν τα ΜΜΕ πως ο από πλευράς τους εναγκαλισμός ενός σόου γεμάτου βίας κρυμμένης νοσηρής επιθετικότητας επέτρεψε στον Marilyn Manson να τις κακοποιεί ανεξέλεγκτα κρυφά – ενίοτε και φανερά. «Δείχνουμε τρομερά μεγάλη επιείκεια σε άνδρες σαν κι αυτόν, ειδικά στη μουσική βιομηχανία», λέει η Esmé Bianco. «Αν δεν είσαι γυναικάς και μισογύνης ως το κόκαλο, είσαι πράγματι ροκ σταρ;»
  • Το 1998 κυκλοφόρησε το Dead To The World, ένα βίντεο συναυλίας που περιελάμβανε ένα σύντομο απόσπασμα του Groupie, μιας μεγαλύτερου μήκους ταινίας που είχε γυρίσει ο Marilyn Manson, στην οποία κακοποιεί λεκτικά μια γυναίκα. Το απόσπασμα δείχνει μια γυναίκα να ουρλιάζει «σταμάτα» καθώς ο Warner της λέει «κάτσε κάτω» και «βγάλε τον σκασμό». Για ολόκληρη την ταινία Groupie ο Warner είπε κάποτε: «Όταν την έδειξα στον μάνατζέρ μου, μου είπε: “Σε παρακαλώ, κρύψε τα πρωτότυπα. Αν το δει κανείς, θα πας φυλακή και η καριέρα σου θα τελειώσει”». Αρκετές πρώην σύντροφοί του ισχυρίζονται ότι ο Marilyn Manson, παρ’ όλα αυτά, τους την έδειξε με καμάρι.

Το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του Rolling Stone, που έρχεται το Σάββατο 29 Ιανουαρίου με την «Εφημερίδα των Συντακτών»: