Τουρκία: Οι ΗΠΑ καλούν την Άγκυρα να αφήσει ελεύθερο τον Οσμάν Καβαλά

    Ημερομηνία:

    Η διπλωματία των ΗΠΑ τόνισε χθες Δευτέρα ότι είναι «βαθιά προβληματισμένη και απογοητευμένη» για την καταδίκη του Τούρκου μαικήνα Οσμάν Καβαλά, που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ισόβια κάθειρξη.

    «Αυτή η άδικη καταδίκη αντίκειται προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους του δικαίου», τόνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

    «Καλούμε ξανά την Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Οσμάν Καβαλά», τονίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο κ. Καβαλά κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκίας μέσω της χρηματοδότησης διαδηλώσεων. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις χαρακτηρίζουν τη δίκη του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, μαύρου προβάτου της κυβέρνησης Ερντογάν, πολιτικό διωγμό.

    «Παραμένουμε πολύ ανήσυχοι για τον συνεχιζόμενο δικαστικό κατατρεγμό της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης, πολιτικών και επιχειρηματιών στην Τουρκία», προστίθεται στο δελτίο Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ερωτικές πράξεις στον ύπνο του δεν ήταν με την σύντροφο του, αλλά με έναν… εισβολέα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό για ένα ζευγάρι 22χρονων Γερμανών σημειώθηκε...

    Έρχεται άμεσα ρύθμιση για 35.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

    Σε άμεση ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο η οποία αφορά 35.000...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 5/7/2025

    12:10 COSMOTE SPORT 5 HD ERC 2025 Ιταλία, SS4...