Tραπεζικές απάτες: Oι 3 προτάσεις-κλειδιά του CSI Institute για την καταπολέμηση τους

    Ημερομηνία:

    Το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) ενημερώνει τους πολίτες ότι οι τραπεζικές απάτες εις βάρος των διαδικτυακών χρηστών κορυφώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και εξακολουθούν να συνεχίζονται.

    Ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο στόχο την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, θεωρήσαμε χρέος μας από την πρώτη κιόλας στιγμή να μην σταθούμε αμέτοχοι μπροστά στην εξαπάτηση και την οικονομική εξαθλίωση δεκάδων συμπολιτών μας.

    Για τον λόγο αυτό, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς και έχοντας καταγράψει καθημερινά δεκάδες περιστατικά από καταγγελίες που γίνονται στο Ινστιτούτο μας, προτείνουμε τις εξής λύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου των ηλεκτρονικών επιθέσεων (phishing):

    Να δίνεται η επιλογή της χρονοκαθυστέρησης των εμβασμάτων στον τραπεζικό πελάτη e-banking και ειδικότερα να μπορεί να επιλέγει π.χ από 3 έως 6 ώρες χρονοκαθυστέρηση στο έμβασμα που μπορεί να αποστείλει καθόσον έχει παρατηρηθεί ότι το 70% των απατηλών εμβασμάτων έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο εικοσάλεπτο από τη στιγμή που παίρνουν τους κωδικούς των θυμάτων-τραπεζικών πελατών. Ιστορικά σας αναφέρουμε ότι αυτή η επιλογή εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα τραπεζικά καταστήματα της χώρας μας με απόλυτη επιτυχία καθόσον υπάρχει χρονοκαθυστέρηση όταν ο ταμίας ανοίγει το χρηματωκιβώτιο για να εφοδιάσει το ταμείο του χρήματα. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αποτρέψει τις ληστείες σε τράπεζες. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα αποτρέψει τους απατεώνες του κυβερνοεγκλήματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γυναίκα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών για να οργανωθεί η κηδεία της αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ζωντανή

    Μια αλλόκοτη ιστορία μάς έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νεμπράσκα: Αφού...

    Πώς αποθηκεύουμε το καρπούζι ώστε να διατηρηθεί περισσότερο

    Δαγκώνοντας μία μπουκιά καρπούζι είναι σαν να γευόμαστε μία φέτα του...