Τρεις πατρινοί θα διαπρέψουν στις Κυκλάδες – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Τρεις λυρικοί καλλιτέχνες της Πάτρας, η σοπράνο Λένα Σουρμελή, ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης και η πιανίστα Ελενα Φέντκο, εμφανίζονται το προσεχές Σάββατο (ώρα 21:00) στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης «Απόλλων», παρουσιάζοντας μια μοναδική παράσταση με μουσική συνθετών μικρασιατικής καταγωγής.

    Η μεγάλη συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του «Σύρος Πολιτισμός 2022», με την υποστήριξη του συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Ινστιτούτου Κυβέλη.

    Οπως εξήγησε στην «ΠτΔ» ο Νίκος Καραγκιαούρης, συνθέτες με κοσμοπολίτικη παιδεία (Κουτούγκος, Πετρίδης, Μιλανάκης, Ξανθόπουλος κ.ά.) θα μεταφέρουν τους ακροατές στην ατμόσφαιρα της «Ευρωπαϊκής» Ανατολής, αποκαλύπτοντας τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής, όταν ήδη μετράμε 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

    Ταυτόχρονα θα ακουστούν αποσπάσματα από μαρτυρίες εκείνης της περιόδου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Σύρο, ώστε να μείνουν στη μνήμη του κόσμου τα γεγονότα του ξεριζωμού από την Ιωνική γη.

    Η έρευνα και ερμηνεία τραγουδιών και κειμένων ανήκει στη Λένα Σουρμελή και στον Νικόλα Καραγκιαούρη, ενώ η πιανιστική μουσική συνοδεία, στην Ελενα Φέντκο

    Εισιτήρια 20, 15 και 10 ευρώ, στο Ταμείο του θεάτρου και στην πλατφόρμα:
    www.ticketservices.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μιχαήλ και Γραβριήλ: Ποιοι είναι οι Αρχάγγελοι της Ορθοδοξίας που γιορτάζουν σήμερα

    Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία τιμά τους αρχαγγέλους Μιχαήλ...

    Πάτρα: Οι εφημερεύοντες γιατροί το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοεμβρίου

    8,9 Νοεμβρίου (από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ....

    Πάτρα: Αύριο η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αχαΐας θα πραγματοποιήσει αύριο, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις...

    Βραβεία Grammy: Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων Kendrick Lamar και Lady Gaga

    O ράπερ Kendrick Lamar βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου των διεκδικητών...