Τρεις πατρινοί θα διαπρέψουν στις Κυκλάδες – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Τρεις λυρικοί καλλιτέχνες της Πάτρας, η σοπράνο Λένα Σουρμελή, ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης και η πιανίστα Ελενα Φέντκο, εμφανίζονται το προσεχές Σάββατο (ώρα 21:00) στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης «Απόλλων», παρουσιάζοντας μια μοναδική παράσταση με μουσική συνθετών μικρασιατικής καταγωγής.

    Η μεγάλη συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του «Σύρος Πολιτισμός 2022», με την υποστήριξη του συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Ινστιτούτου Κυβέλη.

    Οπως εξήγησε στην «ΠτΔ» ο Νίκος Καραγκιαούρης, συνθέτες με κοσμοπολίτικη παιδεία (Κουτούγκος, Πετρίδης, Μιλανάκης, Ξανθόπουλος κ.ά.) θα μεταφέρουν τους ακροατές στην ατμόσφαιρα της «Ευρωπαϊκής» Ανατολής, αποκαλύπτοντας τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής, όταν ήδη μετράμε 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

    Ταυτόχρονα θα ακουστούν αποσπάσματα από μαρτυρίες εκείνης της περιόδου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Σύρο, ώστε να μείνουν στη μνήμη του κόσμου τα γεγονότα του ξεριζωμού από την Ιωνική γη.

    Η έρευνα και ερμηνεία τραγουδιών και κειμένων ανήκει στη Λένα Σουρμελή και στον Νικόλα Καραγκιαούρη, ενώ η πιανιστική μουσική συνοδεία, στην Ελενα Φέντκο

    Εισιτήρια 20, 15 και 10 ευρώ, στο Ταμείο του θεάτρου και στην πλατφόρμα:
    www.ticketservices.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Δράκου στην 4η θέση στο μίτινγκ της Ρώμης

    Έπεσε, το Σάββατο (28/6), η αυλαία του διεθνούς μίτινγκ...

    48 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά της Ναυπάκτου

    Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην...

    Σοκ στα Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή σε νυχτερινό μαγαζί – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

    Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/06) σε νυχτερινό...

    Πάτρα: «Συστήνεται» στους ψηφιακούς νομάδες – Τεχνολογική ανάπτυξη με στήριξη ΕΣΠΑ

    Η Πάτρα αναδεικνύεται σε νέο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας,...