Τσεχία: Η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού

    Ημερομηνία:

    Η τσεχική κυβέρνηση  κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο 30 ημερών, με το κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών και των νυχτερινών κέντρων, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την πανδημία της Covid-19. Η χώρα κατέγραψε 18.004 νέες μολύνσεις την Τετάρτη, έπειτα από έναν αριθμό ρεκόρ 25.877 νέων κρουσμάτων την Τρίτη.

    Τα νοσοκομεία στην ανατολική πλευρά της χώρας βρίσκονται κοντά στο σημείο κορεσμού και ορισμένα άρχισαν ήδη να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες περιφέρειες.

    «Η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με μια κορύφωση που αναμένεται κοντά στα Χριστούγεννα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας ‘Ανταμ Βόιτσεχ. Αλλά η τσεχική κυβέρνηση υιοθέτησε λιγότερο ριζοσπαστικά μέτρα σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες, την Αυστρία και τη Σλοβακία.

    Ο Βόιτσεχ είπε ότι τα εστιατόρια, οι ντισκοτέκ και τα καζίνο θα είναι κλειστά από τις 10 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί από αύριο, Παρασκευή βράδυ, ενώ απαγορεύονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο.

    Η κυβέρνηση μείωσε επίσης σε 100 τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να μετάσχουν σε γιορτές. Τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να παρακολουθούν 1.000 άτομα κατ΄ανώτατο όριο.

    Οι περιορισμοί που ισχύουν από τη Δευτέρα απαγορεύουν ήδη στους μη εμβολιασμένους Τσέχους και σε αυτούς που δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τη νόσο να εισέρχονται στα εστιατόρια, τα καφέ και τους αθλητικούς χώρους. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από δυο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid και περισσότερους από 32.500 θανάτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πρώτη ερμηνεία των αποφάσεων Μητσοτάκη – Τα κριτήρια της επιλογής προσώπων

    Με απόφαση του Πρωθυπουργού, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει...

    Περού: 19χρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη μέσα σε σακούλες – Τα δυο σενάρια της δολοφονίας

    Μια TikToker τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για μέρες, βρέθηκε...

    Αστυνομικός της Βουλής: Συνεχίζει και αρνείται τις κατηγορίες για τον βιασμό των παιδιών του – «Όταν δικαιωθεί, θα τα ζητήσει πίσω»

    Ενώπιων της 24ης ανακρίτριας βρέθηκε την Παρασκευή (27.06.2025) ο αστυνομικός της Βουλής με...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νεκρός 49χρονος – Τον βρήκαν… μια μέρα μετά

    Τραγικό θάνατο βρήκε στην Συκούλα Αμφιλοχίας, 49χρονος οδηγός σε...