flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

UFO πάνω από τον ουρανό της Αχαϊας! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Eίμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν; Μάλλον δύσκολο να συμβαίνει αυτό, αφού μόνο στον δικό μας Γαλαξία υπάρχουν πάνω από 1.000.000 ήλιοι και φυσικά πολλοί πλανήτες. Και αν σκεφτούμε ότι το Σύμπαν έχει εκατομμύρια Γαλαξίες, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και «στατιστικά», με το νόμο των πιθανότητων, όλο και κάπου αλλού θα υπάρχει ζωή με την οποιαδήποτε μορφή της. Οι αποστάσεις βέβαια στο Σύμπαν είναι τεράστιες. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι στον πιο κοντινό μας Γαλαξία, τον Μ31 ή Ανδρομέδα, το φως από τη Γη κάνει να φτάσει 2 εκατομμύρια χρόνια  με μία ταχύτητα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο (δηλαδή 7,5 φορές τον γύρο της Γης σε ένα δευτερόλεπτο). Παρ’ όλα αυτά οι αναφορές για άφιξη των γνωστών ΑΤΙΑ (αγνώστου Ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα – UFO) δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με ιστοσελίδα «αναφορών» τέτοιων εμφανίσεων, μόνο στην Αχαϊα τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί ή καταγγελθεί πάνω από 15 «συναντήσεις» με ΑΤΙΑ.

 

Επισημαίνουμε μερικές:

 

2013: Μαζί με την καταρρακτώδη βροχή ήρθαν τα UFO! Άγνωστο αντικείμενο το απόγευμα της Κυριακής έκανε την εμφάνιση του στον ουρανό της Πάτρας! Το αντικείμενο είχε ένα «κόκκινο» λαμπάκι που ξεχώριζε και έκανε τους Πατρινούς που εκείνη την ώρα έτυχε να τον δουν να αναρωτηθούν; Άλλοι πάλι υπέθεσαν ότι πρόκειται για την υπόθεση ψεκασμού που εδώ και μήνες έχει προκαλέσει σάλο συζητήσεων, μόνο που αυτή τη φορά μας ψέκαζαν διαστημικώς γιατί ένα είναι σίγουρο: Το κόκκινο αυτό λαμπάκι δεν ήταν από αεροπλάνο! Έκανε την εμφάνιση του για παραπάνω από πέντε λεπτά, κόβοντας βόλτες πάνω από την Πάτρα και ήταν ορατό στο μάτι σε μεγάλη λωρίδα περιοχής που επεκτεινόταν από τα Βραχνέικα και έφτανε έως και την Αγυιά.

 

 

2009: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Θαμώνες internet cafe στην Πάτρα είδαν όχι μία αλλά δύο φορές, ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (αλλιώς ΑΤΙΑ ή UFO)  να ίπταται στην περιοχή τους. Και δεν το είδαν στις οθόνες των υπολογιστών αλλά έξω στον καθαρό ουρανό. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην έκθεση επίπλων Μπάρλου στα Ζαρουχλέϊκα και όσοι το είδαν ορκίζονται πως δεν ήταν ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε αεροπλάνο ούτε κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί.

 

2008: Ένα περίεργο αντικείμενο έκανε την εμφάνισή του, στον ουρανό πάνω από την περιοχή «Λόγγος» Αιγίου, το βράδυ της Τετάρτης. Είχε το χρώμα της φωτιάς, και κατεύθυνση προς Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αναγνώστης της zougla.gr,το ασυνήθιστο αντικείμενο έμοιαζε με μία φλεγόμενη μπάλα που κινούνταν αργά. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η έντονη παρουσία του (αντικειμένου) τράβηξε την προσοχή όσων βρίσκονταν στο σημείο, λίγο πριν χαθεί από τον ορίζοντα.

 

 

Το 1992, όπως περιγράφει ο ξενοδόχος Σπ. Τρ., η αδερφή του βρισκόταν στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου των Βραχνέικων με τις γραμμές του ΟΣΕ. Ακριβώς πίσω της ήταν άλλα 4-5 αυτοκίνητα. Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν από ένα μεγάλο στρογγυλό φως που πέρασε από πάνω τους. Σταμάτησαν ραδιόφωνα, ενώ οι μηχανές έσβησαν. Ύστερα από μερικά λεπτά που το φως εξαφανίστηκε τα Ι.Χ. ξεκίνησαν.

 

 

1997: Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν οι 250 κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία. «Βρισκόμασταν στο καφενείο του χωριού, όταν ξαφνικά ένας ηλικιωμένος μας είπε ότι κάτι παράξενο υπάρχει στον ουρανό. Στην αρχή νομίσαμε ότι επρόκειτο για αστείο… Όταν όμως βγήκαμε έξω διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι μας έλεγε αλήθεια. Ήταν τρία αντικείμενα φωτεινά, που έκοβαν βόλτες  και τα αντικείμενα ήταν πραγματικά και όχι φαντασιώσεις… Όλα αυτά που ειπώθηκαν μετά ότι πιθανόν να είδαμε αντανακλάσεις προβολέων, αεροσκάφη ή λέιζερ πάνω στα σύννεφα, δεν ισχύουν. Όλοι μας στο χωριό γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός μυστηριώδους φαινομένου που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Αυτά τα φώτα ήταν περίεργα, απόκοσμα και πέρα από κάθε τι γήινο» – δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπούσιος. Όπως έγινε γνωστό, τα περίεργα φώτα είδαν και οι κάτοικοι της κοινότητας Δρέπανο Αχαΐας.”

 

1996: Το παρακάτω περιστατικό κατεγράφη τυχαία από δέκτη αεροδρομίου της Δυτικής Ελλάδας και έγινε τον Ιούλιο του 1996 στο Ελληνικό FIR στην ευρύτερη περιοχή του Άραξου, χωρίς να καταστεί γνωστή η ακριβείς ημερομηνία. Το αεροπλάνο πετούσε από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα, με αριθμό πτήσης 205/206. Περίπου κατά τις 2.00 ανέφερε τη θέση του 30 DME (μίλια) από ραδιοβοήθημα Αράξου και ζητάει άδεια για κάθοδο. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος : «Συνεχίστε κάθοδο για το επίπεδο 170. Πορεία Άραξος Δίδιμον Clearance Limit”. Μετά από ένα περίπου λεπτό, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους καλεί και πάλι τον έλεγχο : «Αθηνα OAL205 έχετε καμιά άλλη κυκλοφορία στη περιοχή;» «Αρνητικόν», προσθέτει το έδαφος. «OAL205, έχουμε νοτιοδυτικά ένα μεγάλο αεροσκάφος το οποίο κροσάρει την πορεία μας, παρακαλώ βεβαιώστε με το ραντάρ για τη κυκλοφορία…» Μετά σύντομη διακοπή ο ελεγκτής απαντάει : «Και στο ραντάρ αλλά και στις Λωρίδες Πτήσεως δεν έχω άλλη κυκλοφορία και ούτε μου έχει αναφερθεί κυκλοφορία στη περιοχή…» «OAL205 (η φωνή του κυβερνήτη δείχνει σημεία εκνευρισμού), σας γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αεροσκάφος το οποίο μας πλησιάζει ταχύτατα με όλα τα του τα φώτα ανοικτά…» Το έδαφος και πάλι δεν βεβαιώνει την ύπαρξη άλλου αεροσκάφους. «OAL205, πέρασε άνωθέν μας… αρκετά γρήγορα… απομακρύνεται… δεν δείχνει για γήινη κατασκευή…» Μετά πάροδο 5λέπτου το αεροσκάφος γυρίζει στη συχνότητα προσεγγίσεως των Αθηνών.

 

1981: Κύμα εμφανίσεων ΑΤΙΑ παρατηρήθηκε το καλοκαίρι του 1981 σε πολλές περιοχές τις Πελοποννήσου με διάφορες αναφορές από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες. Όμως περισσότερο αποκαλυπτική και θεωρούμενη σαν μια από τις πιο αξιόπιστες μαρτυρίες ήταν η θέαση από δυο φίλους, το Θανάση Ραπανάκη και τον Γιάννη Κουτουβό, 23 και 25 ετών, που παραθέριζαν εκείνη την εποχή σε ένα κάμπινγκ στην Ακράτα της Αιγιαλείας, κάτοικοι Αθηνών και οι δυο. Το απόγευμα λοιπόν της 18ης Ιουλίου 1981 οι δυο φίλοι ξεκίνησαν από το κάμπινγκ για μια βόλτα προκειμένου να εξερευνήσουν και να φωτογραφίσουν διάφορα τοπία. Ευρισκόμενοι σε μια περιοχή που ονομάζετε Λεμονοδάσος κάπου 15 λεπτά με τα πόδια από το κάμπινγκ οι δυο φίλοι πρόσεξαν κάποια στιγμή ένα δισκοειδές αντικείμενο να κινείται στον ουρανό. Το χρώμα του ήταν γκριζωπό και βρισκόταν κάπου 1000 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους διαγράφοντας μια πτήση ευθείας γραμμής. Το μέγεθος του ήταν σαν ένα μικρό αεροπλάνο και πετούσε εντελώς αθόρυβα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.  Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο Θανάσης Ραπανάκης όπλισε την μηχανή του, μια Kodak instamatic, και τράβηξε γρήγορα τρεις φωτογραφίες. Ξαφνικά το αντικείμενο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διέγραψε μια ημικυκλική τροχιά και ήρθε ακριβώς από πάνω τους και από εκεί εκτοξεύτηκε σαν βολίδα σχεδόν κάθετα σε μεγάλο ύψος όπου και εξαφανίστηκε. Όταν άρχισε να τινάζετε προς τα πάνω και ενώ φάνηκε ότι κοντοστάθηκε κλάσματα του δευτερολέπτου κοντά στο σημείο που το παρατηρούσαν, άρχισε να ανυψώνετε παίρνοντας ένα χρώμα σαν ένα σίδερο που πυρώνετε στην φωτιά. Όταν επέστρεψαν στην Αθήνα, ο Γιάννης Κουτουβός επρόκειτο να φύγει για την Ευρώπη. Πήρε λοιπόν το φιλμ που είχε τραβήξει μαζί του και το έδειξε στους ειδικούς αρθογράφους μεγάλων περιοδικών της Γερμανίας και Νορβηγίας. Η γενική διαπίστωση του ήταν ότι προκάλεσαν πραγματικά μεγάλη έκπληξη αυτά τα τρία καρέ του φιλμ. Στη Νορβηγία μάλιστα το φιλμ εξετάστηκε από ειδικούς του τμήματος φωτογραφίας της εφημερίδας « Αφτενποστεν» και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη φωτογραφικού τρικ ή απατής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έδειξε το φιλμ σε αρκετές ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά που με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα αλλά προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δείξουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους «παραμύθια». Η Ελευθεροτυπία ωστόσο έδειξε αρκετό ενδιαφέρον για το θέμα και δημοσίευσε στις 7/9/81 εκτός από την αφήγηση του Γιάννη Κουτουβού και τις φωτογραφίες.

 

1979: Το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου 1979 ένα φωτεινό αντικείμενο φάνηκε σχεδόν ακίνητο στον ουρανό της Πάτρας. Ύστερα από λίγη ώρα φάνηκε να πλησιάζουν τέσσερα αεριωθούμενα μαχητικά, τα οποία το πλησίασαν και το «περικύκλωσαν». Αυτό άρχισε να κινείται με κατεύθυνση προς ανατολάς συνοδευόμενο από τα αεροσκάφη και τέλος όλα μαζί χάθηκαν στον ορίζοντα, προς το Παναχαϊκό.

 

 

1977: Κοντά στο χωριό  Ίσωμα στην Πάτρα, μια ομάδα κυνηγών που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο να κινείται προς βορρά. Ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και όλοι βγήκαν έξω να δουν το αντικείμενο. Το αντικείμενο εξέπεμψε ξαφνικά ένα ισχυρό φλας, που φώτισε ολόκληρη την περιοχή. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το αντικείμενο αφήνοντας μια ροζ ουρά, εξαφανίστηκε προς το βουνό Ερύμανθος με τεράστια ταχύτητα.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

Comments are closed.