Βαλένθια – Κακοκαιρία: Χιλιάδες εθελοντές στη μάχη για τους καθαρισμούς (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Το Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Βαλένθια, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες φιλοξενεί παραστάσεις όπερας, μετατράπηκε σήμερα Σάββατο σε κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις καθαρισμού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 207 ανθρώπους.

    Εθελοντές πήγαν στο για τον πρώτο συντονισμένο καθαρισμό ο οποίος οργανώθηκε από τις αρχές της περιφέρειας.

    Χθες Παρασκευή, η αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων εθελοντών δυσκόλεψε την πρόσβαση των επαγγελματιών διασωστών σε κάποιες περιοχές, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκπονήσουν σχέδιο για το πώς και πού μπορούν να βοηθήσουν οι άνθρωποι αυτοί.

    Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε σήμερα το πρωί διάγγελμα στους Ισπανούς:

    ICECAP

    Η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σε πάνω από το 90% των νοικοκυριών στη Βαλένθια χθες Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η εταιρία κοινής ωφελείας Iberdrola, αν και χιλιάδες σπίτια συνεχίζουν να είναι χωρίς ρεύμα σε αποκομμένες περιοχές στις οποίες πασχίζουν να φθάσουν οι διασώστες.

    Περίπου 2.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί, αναζητώντας αγνοουμένους και προσφέροντας βοήθεια στους επιζώντες της καταιγίδας.

    Βαλένθια - Πλημμύρες

    Νέα προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες εκδόθηκε στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω. Πρόκειται ήδη για τη χειρότερη πλημμυρική καταστροφή στην Ισπανία εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες και η φονικότερη που πλήττει την Ευρώπη από τη δεκαετία του 1970.

    Βαλένθια - Πλημμύρες

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι νέες δηλώσεις της Ντορέττας Παπαδημητρίου για το Πάσχα με τον Γιώργο Γεροντιδάκη: «Πέρασα πολύ ωραία»

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι μία καλλιτέχνιδα που προτιμά να απασχολεί τα...

    ΡΕΤΡΟ: Οταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποθέωνε…. τον Ιωάννη Μεταξά – ΦΩΤΟ

    Την προπαραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς του 1939, καταφθάνει στην...

    Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πίτσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%af/