flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από το πρωί της Δευτέρας περίμενε στην ουρά η γυναίκα που προσκύνησε πρώτη τη σορό της

Ακόμα και ένα εκατομμύριο άτομα ενδέχεται να συμμετάσχουν στο λαϊκό πρόσκύνημα της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ, περνώντας μπροστά από το φέρετρο της και αποχαιρετώντας έτσι από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν αποκλείεται λόγω της μεγάλης προσέλευσης η ουρά να «κλείσει» ακόμα και το βράδυ του Σαββάτου καθώς δεν θα είναι δυνατό όλοι όσοι θα περιμένουν να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το Γουεστμίνστερ Χολ.

Ορισμένοι έβγαλαν τα καπέλα τους, άλλοι προσευχήθηκαν και δάκρυσαν, ενώ μια γυναίκα είπε ότι ήθελε να τραγουδήσει το Ave Maria. Η Βανέσα Ναθακουμαράν ήταν το πρώτο άτομο που πέρασε μπροστά από το φέρετρο. Η 56χρονη Λονδρέζα, η οποία περίμενε στην ουρά από τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ότι προσπάθησε να μην κλάψει καθώς η εξαιρετική σκηνή την συγκλόνισε.

«Ήταν μια συναισθηματική εμπειρία. Πάλευα με τα δάκρυα καθώς πλησίαζα το φέρετρο και κατάφερα να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου», είπε. «Ήθελα να κάνω κάτι και έτσι είπα προσευχές για τη βασίλισσα, την ευχαρίστησα για τις σπουδαίες υπηρεσίες της και της ευχήθηκα ειρήνη και ανάπαυση. Είμαι από το Λονδίνο και έτσι ένιωσα σαν να ηγούμαι του πλήθους καθώς ήμουν η πρώτη στην ουρά. Είναι μια μοναδική και ιστορική στιγμή και ήθελα να υποβάλω τα σέβη μου, οπότε άξιζε να περιμένω».

Η Αν Ντάλεϊ, το δεύτερο άτομο στην ουρά, το περιέγραψε ως μια «συγκλονιστική και απίστευτα ανατρεπτική» εμπειρία. Είπε ότι συγκινήθηκε από το σκηνικό και βλέποντας το φέρετρο της βασίλισσας ντυμένο με τη βασιλική σημαία, με το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα και λουλούδια στην κορυφή. Η 65χρονη από το Κάρντιφ, πρόσθεσε: «Επικρατούσε απόλυτη σιωπή, ένιωθες να τραγουδάς το Ave Maria, ήταν αυτή η ατμόσφαιρα. Ήταν μόνο για δευτερόλεπτα, αλλά η αναμονή άξιζε απόλυτα».

Ο Μαξ Χένε, 23 ετών, ο οποίος ταξίδεψε από την Κολωνία της Γερμανίας, δήλωσε: «Ήταν πολύ συγκινητικό. Ήταν απλά ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ανθρώπους στην ιστορία. Ήταν το είδωλό μου», είπε. «Ήταν ένα τόσο μικρό άτομο, αλλά μεγαλύτερο από όλους μας. Δεν θα έχουμε πια κανέναν σαν κι αυτήν». Η Μελίσα Ντι Ρόμα, 34 ετών, από την Ιταλία, έκλαιγε καθώς έφευγε από την αίθουσα. «Περίμενα τόσο καιρό μόνο και μόνο για να τη δω, να τη γνωρίσω. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέρος αυτού.

Μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Βασίλισσα, στην πραγματικότητα. Ζω στο Μπράιτον. Για αυτή τη μεγάλη περίσταση δούλευα όλη μέρα χθες και μετά πήρα το τρένο και έφτασα τα μεσάνυχτα και από τότε περιμένω στην ουρά για αυτή την τιμή, μόνο και μόνο για να πω ευχαριστώ και να την αποχαιρετήσω».

Ο Μαρκ Ο’Σαναχαν από το Κορκ είπε ότι ένα άτομο λιποθύμησε καθώς οι πρώτοι πενθούντες που απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα κρατήθηκαν στους κήπους του Γουέστμινστερ για δύο ώρες.