Βέτο από Φαρμάκη: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αντλιοταμίευση έτσι όπως σχεδιάζεται

    Ημερομηνία:

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μίλησε στην ημερίδα για την Τριχωνίδα και εμφανίστηκε βέβαιος πως η αντλησιοταμίευση δεν θα προχωρήσει.
    «Η ανάπτυξη της Τριχωνίδας είναι ζήτημα που απασχολεί όλους μας, ειδικά όσους έλκουμε την καταγωγή από εδώ. Να δούμε όμως το θέμα στην μεγάλη του εικόνα», ξεκίνησε την ομιλία του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την παρέμβαση του στη συνεδριακή ημερίδα με θέμα «Τριχωνίδα. Το βιώσιμο μέλλον της περιοχής», που έλαβε χώρα σήμερα στο Αγρίνιο.

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στον φυσικό μας πλούτο, έτσι όπως τουλάχιστον σχεδιάζεται, χωρίς η τοπική κοινωνία να υπερασπιστεί και να εγγυηθεί πως το στολίδι μας δεν θα πειραχτεί.

    Με την ιδιότητα του νομικού σας λέω: υπάρχουν τα νομικά οπλοστάσια και οι νομικές απαγορεύσεις που εγγυώνται ότι αυτό το έργο, έτσι όπως προτείνεται- και το λέω απόλυτα- δεν θα γίνει.

    «Η μεγάλη εικόνα», κατά τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, όπως διαφάνηκε από την ομιλία του είναι το αναπτυξιακό αύριο της Τριχωνίδας για το οποίο πλέον μπορούμε να μιλήσουμε. Και αυτό γιατί προχωρά το Πολεοδομικό για το οποίο κρίσιμη καμπή ήταν το 2022 όταν με χρηματοδοτικό εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης «ξεκλείδωσε» η διαδικασία για τη δημοπράτηση του.

    Επ’ αυτού ο περιφερειάρχης επισήμανε πως και να υπήρχαν οι πόροι δεν «μπορούσαμε να κάνουμε κάτι όπως το ονειρευόμαστε καθώς δεν είχαμε κινηθεί στρατηγικά, δεν είχαμε λύσει άλλα ζητήματα, περιβαλλοντικά, χωροταξικά, πολεοδομικά». Το Πολεοδομικό θα αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

    «Μέχρι τώρα χτίστηκαν πολιτικές καριέρες με ευχές και «γιατί δεν;». Από εδώ και πέρα θα υπάρχει το υπόβαθρο. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτό το σχεδιασμό που θα γίνει, γιατί θα μας λέει με ισχύ νόμου τι θα μπορώ να κάνω.

    Το βήμα πρώτο έγινε ώστε αυτή η στρατηγική και κατεύθυνση που θα δώσουμε να είναι όλη αυτή που ονειρευόμαστε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγει ένας πραγματικά κοινός ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος βηματισμός. Αυτό θέλουμε και είναι κατάκτηση πραγματική», σημείωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Εκείνος κι Εκείνος” του Κώστα Μουρσελά στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων

    Το καλοκαίρι του 2025, η θεατρική εταιρεία Non GrataProductions...

    ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για φασιστική επίθεση στα γραφεία ΚΚΕ Χανίων : Ολομέτωπη καταδίκη στο νεοναζισμό

    Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος και Στέλεχος...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: Η φωτιά ξεσπά εκεί που το κράτος έχει ήδη αποσυρθεί

    Φανταστείτε έναν άνθρωπο που δεν τρέφεται σωστά, που δεν...

    ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εφθασε στο αεροδρόμιο Αράξου ο 15χρονος – Πτήση ζωής για Τορίνο

    Μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά του 15χρονου που νοσηλεύεται...