ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε πάνω από 2.000 μετανάστες – Έρευνες και στην Ηλεία

    Ημερομηνία:

    Σε πλήρη εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες και προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιδιαίτερο εύρος δράσης καθώς μέχρι στιγμής προκύπτει η εμπλοκή της στη:

    διακίνηση τουλάχιστον 2.200 αλλοδαπών από και προς την Ελλάδα,
    έκδοση πάνω από 2.500 νομιμοποιητικών εγγράφων έναντι χρηματικής αμοιβής και
    κατάρτιση πάνω από 8.000 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Επίσης, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διέθετε επαγγελματικές δομές κατάρτισης πλαστών έγγραφων και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5 εργαστήρια με πλήθος πλαστών εγγράφων και σύνεργα κατάρτισης αυτών, ενώ εντοπίστηκαν και 10 διαμερίσματα φιλοξενίας υπό αναχώρηση αλλοδαπών.

    Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ταυτοποιηθεί σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

    Διενεργούνται  έρευνες σε οικίες, καταστήματα και «καβάτζες» και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί -36- άτομα.

    Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης θα ακολουθήσει αναλυτική  ενημέρωση από την Αστυνομία.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...