Βιβλίο ρεκόρ Γκίνες: Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι Πόντια

    Ημερομηνία:

    Από τον Εύξεινο Πόντο κατάγεται η ψηλότερη γυναίκα που ζει στον κόσμο, τον οποίον βλέπει από τα 2.15 μέτρα της σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Βιβλίο Γκίνες.

    Φλίγκος

    Η Ρουμέισα Γκελγκί γεννήθηκε και ζει στη Σαφράμπολη της βορειοδυτικής Τουρκίας, έχοντας το σύνδρομο Weaver, το οποίο της προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύεται πολύ στην καθημερινή της κινητικότητα, για την οποία χρησιμοποιεί αμαξίδιο ή πι.

    Με το πάθος της για ζωή όμως έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο, καθώς από το 2014 όταν και διακρίθηκε για πρώτη φορά με τη ανάδειξή της ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο από τον βιβλίο των ρεκόρ, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για υποστήριξη ατόμων με σπάνιες ασθένειες ή σύνδρομα.

    «Καθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για σένα, άρα αποδέξου τον εαυτό σου όπως είσαι, γνώρισε τις δυνατότητές σου και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς», αναφέρει η 24χρονη σήμερα Τουρκάλα.

    ICECAP

    Το ακριβές της ύψος υπολογίστηκε στα 215,16 εκατοστά, ενώ Τούρκος είναι και ψηλότερος άνδρας που ζει σήμερα, με ύψος 2,51 μέτρα.

    vivlio-rekor-gkines-i-psiloteri-gynaika-ston-kosmo-einai-pontia0

    «Το αδάμαστό της πνεύμα και η περηφάνεια της να ξεχωρίζει από το πλήθος συνιστούν έμπνευση», σχολίασε ο διευθυντής του Βιβλίου Γκίνες, Γκρεγκ Γκλέντεϊ.

    Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί σε τι οφείλεται τo Σύνδρομο Weaver που προκαλεί γιγαντισμό. Κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι είναι κληρονομικό, ωστόσο κανείς από τα αδέλφια ή τους γονείς της κας Γκελγκί δεν το έχει.

    Πάντως το ρεκόρ της ψηλότερης γυναίκας στην ιστορία έχει η Κινέζα Ζενγκ Ζιλιάν, που είχε φτάσει τα 246,3 εκατοστά. Απεβίωσε το 1982.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βατικανό: Ο πάπας Λέων επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου και άφησε ένα τριαντάφυλλο (εικόνες)

    Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', πραγματοποίησε χθες ιδιωτική επίσκεψη...

    Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων – Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ

    Σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν...

    ΑΧΑΪΑ – ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: Εκαναν στάση με το λεωφορείο αλλά… ξέχασαν δύο κορίτσια

    Απίστευτο συμβάν στη διάρκεια τετραήμερης εκδρομής Γυμνασίου της Αχαϊας,...

    Εγκληματική Διακυβέρνηση- Μια χώρα διαλυμένη από την αλαζονεία και τη διαφθορά του Μητσοτάκη

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη Η Ελλάδα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της...