XAΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ: Προβλέπεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Πάτρα μετά τα κορονοπάρτι

    Ημερομηνία:

    Νέα αύξηση του ιικού φορτίου προβλέπει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μετά τις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες βράδυ στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το ανησυχητικό, εξηγεί ο κ. Γώγος, είναι πως οι αντοχές του συστήματος Υγείας σε πολλές από αυτές τις περιοχές -όπως η Πάτρα- δοκιμάζονται ήδη πολύ.

    Πάντως ο κ. Γώγος δεν προκρίνει το ενδεχόμενο παράτασης ή έντασης των περιοριστικών μέτρων μετά από αυτά τα φαινόμενα. Όπως μας εξηγεί: “πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ο κόσμος είναι κουρασμένος και δεν έχει κάποιο νόημα η περαιτέρω ένταση των μέτρων. Θα πρέπει απλά όλοι να “βάλουμε πλάτη” και να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, μέχρι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα”.

    Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας παρατηρούνται καθημερινά εικόνες μεγάλου συνωστισμού, ειδικά από νεαρές ηλικίες. Η κατάσταση έφθασε στο αποκορύφωμά της χθες βράδυ, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και μία μέρα μετά τις αντίστοιχες εικόνες συνωστισμού στην επίσης καρναβαλική Ξάνθη. Η γραφική περιοχή του Κάστρου λόγω των στενών της ευνοεί ακόμη περισσότερο τον συνωστισμό δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες. Χθες βράδυ, όπως και τις προηγούμενες ημέρες η πλειοψηφία ήταν νεαροί πατρινοί,  μαθητές και φοιτητές, και όχι οι καρναβαλιστές, οι οποίοι τήρησαν στην πλειοψηφία τους φέτος τα μέτρα. 

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σε ποια περιοχή θα κοπεί το νερό το πρωί

    Λόγω επείγουσας εργασίας στη δεξαμενή του Πετρωτού, που θα πραγματοποιηθεί την...

    Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε 22 εταιρείες λόγω πώλησης ιρανικού πετρελαίου

    Μεγαλύτερη πίεση άσκησαν οι ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις κατά εταιρειών που συμβάλουν...

    Κένυα: Ο πρόεδρος Ρούτο ζητά από την αστυνομία να πυροβολεί «στα πόδια» τους διαδηλωτές που βιαιοπραγούν

    Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο είπε σήμερα ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει...

    Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Ελλάδα καταδικάζει τις κατάφωρες επιθέσεις των Χούθι και ζητεί άμεση παύση της βίας – Βίντεο

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Υεμένη η...