Ο Γιώργος Τσούλης, σεφ, η Εύα Τσάκου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το εάν υπάρχουν υγιεινές επιλογές σε ένα εορταστικό τραπέζι.
H Εύα Τσάκου, διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησε για το εάν υπάρχουν υγιεινές επιλογές στο εορταστικό τραπέζι.
Η διαιτολόγος ανέφερε ότι είναι λογικό να περιμένουμε στο εορταστικό τραπέζι διάφορες ποικιλίες από φαγητό που θα είναι πιο λιπαρά και με αυξημένη ζάχαρη. Ωστόσο υπάρχουν και υγιεινές επιλογές και μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό τροφών.
Συγκεκριμένα, εξήγησε η Εύα Τσάκου: «Η σαλάτα είναι το βασικό. Ένα ισορροπημένο γεύμα περιλαμβάνει μία σαλάτα και δεν πρέπει να την ξεχνάμε».
Εναλλακτικά αντί για πατάτες τηγανιτές θα μπορούσε στο εορταστικό τραπέζι να έχουμε πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Εάν επιλέξει κάποιος να μαγειρέψει γαλοπούλα με γέμιση, καλό θα ήταν η γέμιση να μαγειρευτεί ξεχωριστά από το κρέας και να σερβιριστεί στο πλάι, ώστε η γαλοπούλα να μην απορροφήσει τα λιπαρά της γέμισης.
Σχετικά με το γλυκό η διαιτολόγος πρότεινε με μία προσεκτική διατροφή τις προηγούμενες ημέρες των εορτών, θα μπορούσαμε να απολαύσουμε ένα γλυκό.
Καταλήγοντας η διατροφολόγος υπογράμμισε ότι οι γιορτές είναι πέντε μέρες μόνο για να τις γιορτάσουμε κι ας προσέξουμε την διατροφή μας τις υπόλοιπες 360 ημέρες του χρόνου και βασικό κριτήριο για τις ημέρες των εορτών είναι να τρώμε με βάση την απόλαυση κι όχι την λαιμαργία.