Υπεγράφη η Πρόσθετη Πράξη στο νέο Συνυποσχετικό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Ναυτιλιακή Κοινότητα

    Ημερομηνία:

    Υπεγράφη την Τετάρτη από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Πρόσθετη Πράξη στο υφιστάμενο νέο Συνυποσχετικό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Ναυτιλιακή Κοινότητα, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα. Μελίνα Τραυλού, βάσει ειδικού πληρεξουσίου που της έχει παρασχεθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του 91,56% του συνόλου της χωρητικότητας των διαχειριζόμενων από εταιρείες του άρθρου 25 ν. 27/1975 πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία.
    Η εν λόγω Πρόσθετη Πράξη θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων.
    Με την Πρόσθετη Πράξη τα εγγυημένα δημόσια έσοδα από την οικειοθελή παροχή των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας θα ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ ανά έτος, συμπεριλαμβανομένου του έτους 2022. Τονίζεται ότι, με βάση το ισχύον μέχρι σήμερα Συνυποσχετικό, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2019, η οικειοθελής παροχή ανερχόταν σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.
    Η υπογραφή της Πρόσθετης Πράξης ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σταθερός στόχος των ελληνικών Αρχών ήταν και είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, παράλληλα με τη μεγιστοποίηση των θετικών προσήμων για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δάφνη Πατακιά: Το next big thing του γαλλικού κινηματογράφου είναι Ελληνίδα

    Η Δάφνη Πατακιά δεν κομπάζει για τις επιτυχίες της. Περισσότερο θυμάται...

    Τι γεύση έχει η Κεφαλονιά; Οι πίτες, το κρέας, ο οίνος και οι μάντολες

    Στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, η Κεφαλονιά κρύβει έναν από τους...

    «MAGA» και στο Βατικανό: Η Καθολική Εκκλησία… ικέτιδα στα πόδια των Αμερικανών δωρητών και ο νέος Πάπας σε αναζήτηση κεφαλαίων

    Το κονκλάβιο που ανέδειξε τον Πάπα Λέοντα στην παπική διαδοχή έγινε σε μια...