Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο της εξωστρέφεια, αλλά και του κοινωνικού ρόλου του ΕΑΠ, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού

    GLEARNET

    Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ» στην αίθουσα του ΑΣΣ., παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΕΑΠ ο Πρύτανης Καθ. Εμμανουήλ Κουτούζης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας Καθ. Τάκης Καγιαλής, και εκ μέρους του ΓΕΣ ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο ΓΕΣ/ΓΕΠΣ ΔΣΕ /ΔΙΣΕΚΠ ο Υποστράτηγος Πλουμής Μιχαήλ και ο ΓΕΣ/ΓΕΠΣ – ΔΣΕ/ΔΕΚΠ/Υποδιευθυντής Συνταγματάρχης Πεζικού Μυρθιανός Κωνσταντίνος. Κατά την υπογραφή  του μνημονίου τονίστηκε η άμεση ενεργοποίηση και αναθέρμανση των σχέσεων δύο φορέων για ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

    Αντικείμενο του συμφώνου είναι η συνεργασία στην εκπαίδευση του προσωπικού του ΓΕΣ σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών τα οποία υλοποιούνται από το Ε.Α.Π, η συνδιοργάνωση κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) μεταξύ Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ε.Α.Π καθώς και κάθε άλλη μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την οποία εφαρμόζει το ΕΑΠ,  όπως συνδιοργάνωση σύντομων προγραμμάτων σπουδών και θερινών σχολείων, επίσης συνεργασία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας και σύνταξη μελετών, υπό την επίβλεψη των εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιων, λόγω γνωστικού αντικειμένου, μελών Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. και επιτελών ΓΕΣ, οι ανταλλαγές/αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και στελεχών του ΓΕΣ, αλλά και η συμμετοχή σε σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, δεδομένων εμπειριών και δημοσιεύσεων.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα επώνυμα… των επωνύμων (και τι σημαίνουν)

    Στην αρχαία Ελλάδα, κατά την ομηρική εποχή είχαν χρησιμοποιηθεί...

    Αν σου αρέσουν τα δράματα εποχής πρέπει να επισκεφθείς αυτές τις επαύλεις

    Όσο περιμένετε τον μπάτλερ ή την οικονόμο να εμφανιστεί...

    «Απεργία μήτρας» -Γυναίκες αρνούνται να κάνουν παιδιά για να σωθεί ο πλανήτης

    Η BirthStrike είναι μια ομάδα ακτιβιστριών της Μεγάλης Βρετανίας...

    Σάλεμ : Μουσείο ενημερώνει τους επισκέπτες του για τα αίσχη του Μεσαίωνα και το κυνήγι των μαγισσών

    Το Μουσείο Μαγισσών του Σάλεμ, εξετάζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα...