Ζυμαρικά με σάλτσα από κόκκινες φακές και λιαστή ντομάτα

    Ημερομηνία:

    Μια γρήγορη καλοκαιρινή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πάντα είναι ευπρόσδεκτη απ’ όλους, πόσο μάλλον αν η σάλτσα είναι εμπλουτισμένη με τις θρεπτικές κόκκινες φακές και τη νόστιμη λιαστή ντομάτα!

    GLEARNET

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Βράζουμε τις κόκκινες φακές για 10΄ και τις σουρώνουμε.

    Βήμα 2

    Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις λιαστές ντομάτες με 100 ml νερό. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, το βαλσαμικό ξίδι, τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες και τις φακές.

    Βήμα 3

    Μαγειρεύουμε για 15΄ και μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

    Βήμα 4

    Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με την καυτή σάλτσα και τριμμένο πεκορίνο ή vegan τυρί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    5 τροφές που μπορείς να φας το βράδυ και βοηθούν στην απώλεια βάρους

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/5-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b4%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

    Εφορία: Ποιοι μπορούν να έχουν έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ και πώς

    Έκπτωση έως και 2.200 ευρώ μπορούν να κερδίσουν έως το...

    Η μοναδική συνταγή του Thomas Keller για κολοκυθάκια – Το κόλπο στο ψήσιμο που απογειώνει τη γεύση

    Ο Thomas Keller, διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων βραβευμένα με αστέρια...

    Νέος διοικητής στο Αχιλλοπούλειο Βόλου ο Πατρινός καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης

    Αλλαγή σελίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», καθώς νέος...