Φεύγει το κρουαζιερόπλοιο που έχει “δέσει” εδώ και μήνες στο λιμάνι της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    PSIFIOPOIISI
    Προκάλεσε κύμα σχολίων στην κοινωνική δικτύωση, πολλές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και πολλά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και έφτασε να μεταβληθεί ακόμα και σε πεδίο αντιπαράθεσης, μ’ εκατέρωθεν δημόσιες ανακοινώσεις, ανάμεσα στον Δήμο Πατρέων και στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), στα τέλη του περασμένου Ιούνη.

    Ο λόγος για το περιλάλητο κρουαζιερόπλοιο «Queen Of the Oceans» που έχει αγκυροβολήσει από τον Ιούλιο του 2020 στην βόρεια πλευρά του παλιού λιμανιού, μπροστά από τον Επιβατικό Σταθμό «Παναγιώτης Κανελλόπουλος», στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, ως γνωστόν, «έδεσε» στο λιμάνι της Πάτρας με την παλιά του ονομασία «Oceana» και μετονομάστηκε εδώ.

    Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι ύστερα από περίπου ενάμισι χρόνο, το κρουαζιερόπλοιο -πιθανότατα- θ’ αποπλεύσει μέσα στον προσεχή Ιανουάριο και πάντως μετά το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα της λιμενικής ζώνης και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία (συμφερόντων της οικογένειας Ηλιόπουλου, Seajets) ετοιμάζεται να «επαναδραστηριοποιήσει» το πλοίο στον χώρο της κρουαζιέρας, απ’ τις αρχές του 2022.

    Θυμίζουμε ότι το πλοίο ανήκε, έως πρότινος, στην παγκοσμίου φήμης εταιρεία P&O Cruises. Κατασκευάστηκε το έτος 2000, έχει μήκος 271 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 2.272 επιβάτες και πλήρωμα 889 ατόμων.

    Στην Πάτρα, που έχει «κακό» παρελθόν από παροπλισμένα πλοία στο λιμάνι της, η παρατεταμένη παραμονή του κρουαζιερόπλοιου προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο από φορείς αλλά και από μεμονωμένους πολίτες. Για παράδειγμα, προ λίγων ημερών, ο γνωστός λογοτέχνης Σταύρος Ιντζεγιάννης εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, με «βολές» τόσο προς τον Δήμο όσο και προς τον Ο.Λ.ΠΑ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πλακέτα στο Δημαρχείο της Πάτρας για τους εργάτες

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Αυτές τις...

    Ημερίδα για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας με την συμμετοχή του Χ. Μπονάνου και της Γ. Ντάτσικα

    Εξαιρετική ανταπόκριση βρήκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή...

    Έλβις Πρίσλεϊ: Σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland – Η εγγονή του, Ράιλι Κίου, κατέθεσε μήνυση

    Η θρυλική έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι πολύ πιθανό να πωληθεί σε...