Εάν νιώθεις τώρα τελευταία πως η δουλειά είναι βασική πηγή άγχους, όμως θες να το αλλάξεις αυτό και να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου, υπάρχουν κάποια βασικά μυστικά.
Βάλε την αγαπημένη σου playlist, πάρε μολύβι και χαρτί κι άρχισε να σημειώσεις όσα καλό είναι να βάλεις σε εφαρμογή από τη Δευτέρα κιόλας. Μη χάνεις άλλον πολύτιμο χρόνο!
Το να μοιραστείς τα πλάνα σου με τον εργοδότη σου, είναι πολύ βοηθητικό αφού θα σε ενθαρρύνει να φτάσεις πιο κοντά στην υλοποίησή τους. Όταν δεν τα επικοινωνείς, τείνεις να επιβαρύνεσαι με άγχος που δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό.
Πάρε άδεια
Μπορεί να σου φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας (ειδικά αν επέστρεψες πριν λίγες μέρες από κάποιο νησί) αλλά είναι πολύ σημαντικό, πέρα από τακτικά διαλείμματα, να προσφέρεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα της πλήρους αποφόρτισης από ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά. Κλείσε mail, απενεργοποίησε ειδοποιήσεις και ζήτα τις μέρες που δικαιούσαι όταν νιώθεις να κυριεύεσαι από ένα ανυπέρβλητο άγχος.
Αξιολόγησε τις προτεραιότητές σου
Δεν μπορούν όλα να περιστρέφονται γύρω από τη δουλειά. Μη βάζεις μονίμως πάνω από οτιδήποτε τη λέξη καριέρα γιατί αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καταστροφικό στην προσπάθειά σου να τα συνδυάζεις όλα με την ίδια επιτυχία.
Θέσε τα όρια σου
Ναι, ήρθε η ώρα να το επιχειρήσεις. Αν σου αναθέτουν διαρκώς νέες αρμοδιότητες, βάλε φρένο. Άσε το γκάζι στην άκρη αφού σε επιβαρύνει ψυχολογικά και θέσε ευδιάκριτα όρια. Δεν είναι ποτέ κακό να αρνείσαι. Η πολλή κατάφαση είναι προβληματική, όσο κι αν σε εκπλήσσει.
Θέσε ξεκάθαρους στόχους
Αν στοχεύεις γενικά, δεν θα εκπληρώσεις κανέναν στόχο ειδικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατυπώσεις πιο ξεκάθαρα και με περισσότερη σαφήνεια αυτό που θες να πραγματοποιήσεις στο μέλλον οπότε καλό είναι να ανασυντάξεις τη λίστα σου.