Τα φλαμίνγκο έφθασαν στην Στροφυλιά- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Επέστρεψαν τα φλαμίνγκο στη Λίμνη Πρόκοπου στη Στροφυλιά αλλά και στην Αλυκή του Αιγίου. Η λίμνη γέμισε κυριολεκτικά από τα εντυπωσιακά αυτά πτηνά όπως “μαρτυρά” και η φφωτογραφία του Αλέξη Γκλαβά. 

    Τα φλαμίγκο άθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνονται στην μοναδικού κάλους περιοχή της Στροφυλιάς, ενώ οι πιο παλιοί εκτιμούν ότι φέτος ο αριθμός τους είναι περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά.

    Τα φλαμίνγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

    Η λέξη φλαμίνγκο ετυμολογικά προέρχεται από το “flamengo” που στα ισπανικά σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”, ενώ στην ελληνική γλώσσα φοινικόπτερος (η κατηγορία των πτηνών στην οποία ανήκουν) που μεταφράζεται “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

    Τα φλαμίνγκο έφθασαν στην Στροφυλιά- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ-ΚΑΣΤΡΟ: Επιτέλους, φτιάχνουν πεζοδρόμια…

    του Α. Ροδίτη Επιτέλους, υπήρξε παρέμβαση από τον δήμο της...

    Πάτρα: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΧΑΝΑ – Παρκάρουν στη μέση του δρόμου… για τη λαϊκή

    του Α. Ροδίτη Δεν είναι υπερβολή ότι μέχρι και παρκαρισμένα...

    ΠΑΤΡΑ: Το κτίριο στην Κανακάρη και Γούναρη – Μια ακόμα “παγίδα”

    του Α. Ροδίτη Δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις το κτίριο που...

    Πόσο μας κοστίζει στην πραγματικότητα ένας καφές – Η πιο ακριβή χώρα της ΕΕ

    Περίπου 55% υψηλότερη από πέρσι, είναι η διεθνής τιμή...