Πασχαλινό τραπέζι: Τι μπορούμε να κάνουμε για να γλυτώσουμε τα πολλά λιπαρά

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το πασχαλινό τραπέζι, το οποίο αρκετοί το περιμένουμε με… αγωνία, μετά και τη νηστεία. Τι πρέπει, ωστόσο, να προσέχουμε σε ό,τι αφορά στη διατροφή μας τη συγκεκριμένη ημέρα; Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, μίλησε σχετικά η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαίρη Μιχελή.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    «Το πασχαλινό τραπέζι είναι ένα βαρύ γεύμα. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται πολλές εισαγωγές σε νοσοκομεία με γαστρεντερικές διαταραχές μετά το πασχαλινό τραπέζι», σημείωσε η κ. Μιχελή.

    «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα συστατικά των πασχαλινών παρασκευών. Το τσουρέκι, τα κουλουράκια, το κοκορέτσι, δεν αλλάζουν αυτές οι παραδοσιακές συνταγές. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε αρκετά φειδωλοί με τις ποσότητες αν μας ενδιαφέρει να προσέξουμε», συνέχισε.

    «Κάτι πολύ βασικό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι το μαγείρεμα. Έχουμε το αρνί και το κοκορέτσι. Το αρνί μπορούμε να το κάνουμε στο φούρνο ή στη σούβλα. Το κοκορέτσι είναι σουβλιστό, αλλά έχουμε και τα γαρδουμπάκια που γίνονται στο φούρνο. Όταν παρασκευάζεται κάτι στο φούρνο, είναι λογικό να μπορεί να κρατήσει στο σκεύος και στο πιάτο μας, μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών. Άρα είναι ίσως καλύτερες επιλογές οι σουβλιστές», εξήγησε η κ. Μιχελή.

    «Αν στόχος μας είναι να περιορίσουμε τα λιπαρά, καλύτερα να περιορίσουμε την κατανάλωση τζατζικιού ή ρωσικής σαλάτας. Η μουστάρδα και το λεμόνι είναι καλές επιλογές. Αλλά, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα μπορεί να μας δώσει το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε νάτριο. Άρα θα πρέπει να προσέξουμε», ανέφερε ακόμα η κ. Μιχελή.

    Αρνί σουβλιστό, κοκορέτσι: Πιο «διαιτητικό» το κρέας στη σούβλα – γιατί στάζει το λίπος- από ό,τι στον φούρνο με πατάτες. Όμως, η κατανάλωση της πέτσας του κρέατος πρέπει να γίνεται με μέτρο. Προσοχή στο κοκορέτσι γιατί περιλαμβάνει τα πιο λιπαρά μέρη του ζώου. Μεγάλη προσοχή και στα γαρδουμπάκια.

    Τζατζίκι, μουστάρδα: Καλύτερη επιλογή από όλες τις αλοιφές είναι η μουστάρδα

    Σαλάτα: Πολύ μεγάλη προσοχή στο λάδι, δε θα μας λείψει από το πασχαλινό τραπέζι γιατί έχουμε ήδη πολλά λιπαρά φαγητά

    Τσουρέκι, πασχαλινά κουλουράκια: Το τσουρέκι είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, αρκεί να φάμε μία λεπτή φέτα. Τα κουλουράκια έχουν αρκετές θερμίδες, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε λίγα για να μην παρασυρόμαστε!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοκαριστικές μαρτυρίες για την απόπειρα δολοφονίας της 79χρονης από τον σύζυγό της – «Την βρήκαν μαχαιρωμένη στο πάτωμα»

    Ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του με κουζινομάχαιρο....

    Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στον Απόλλωνα κόντρα στον Ιόνιο ΦΩΤΟ

    Παίζοντας σοβαρά στο β΄μέρος ο Απόλλων BSS επικράτησε 85-68...

    Φωτιές στο Λος Άντζελες: Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο πλευρό των πληγέντων – «Δεν ήρθαν εδώ για να διαφημιστούν, ήρθαν για να εργαστούν»

    Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφτηκαν τους πληγέντες από τις καταστροφικές...

    Μοντέλο βρήκε «τον έρωτα» σε… ένα χταπόδι – «Ήξερε ακριβώς τι έκανε»

    Ένας άνδρας από την Ιταλία, μοντέλο στο επάγγελμα, που απολάμβανε...
    Best Shop